Mies otti autonsa kyytiin yöaikaan yksin kulkeneita naisia Lahdessa – tuomittiin kolmesta raiskauksesta yli viideksi vuodeksi vankeuteen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 64-vuotiaan miehen kolmesta raiskauksesta viiden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies teki rikokset autossaan kesällä vuosina 2017, 2019 ja 2020. Uhreista kaksi oli hieman alle 30-vuotiaita ja kolmas 50-vuotias.

Käräjäoikeuden mukaan mies pakotti naiset sukupuoliyhteyteen käyttämällä hyväksi heidän pelko- tai päihtymystilaansa, minkä vuoksi he olivat kykenemättömiä puolustamaan itseään.

– Vastaaja oli kuljetusta tarjoamalla ottanut yöaikaan yksin Lahden keskusta-alueella kävellen liikkeellä olleet, itselleen entuudestaan tuntemattomat asianomistajat kuljettamansa ajoneuvon kyytiin ja luvannut viedä heidät asianomistajien ilmoittamaan määränpäähän, käräjäoikeus kertoi tuomiosta annetussa julkisessa selosteessa.

Oikeuden mukaan mies oli kuitenkin kuljettanut naiset keskustan ulkopuolelle syrjäiselle alueelle, pysäköinyt auton ja raiskannut heidät.

Mies paljastui viimeisimmän tekonsa jälkeen, kun hänen raiskaamansa nainen ei ollutkaan niin vahvassa humalassa kuin mitä mies oli olettanut. Oikeuden mukaan uhri oli kyennyt painamaan miehen auton rekisterinumeron mieleensä.

Esitutkinnassa mies kiisti tietävänsä tapahtumista mitään tai olleensa seksuaalisissa tekemisissä naisten kanssa. Myöhemmin hän muutti kertomustaan ja selitti naisten olleen tapahtumissa aktiivinen osapuoli. Käräjäoikeus piti kuitenkin uskottavampana uhrien muuttumattomana pysynyttä kertomusta, jota tuki runsas muu näyttö.

Vankeustuomion lisäksi Rauno Alpo Tapani Ruuhijärvi tuomittiin maksamaan uhreille erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 36 000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka