Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovi alkaa käsitellä Somerolla kesken varusmiespalveluksen kadonneen naisen kuolemaa – ex-poikaystävä kiistää murhan, mutta myöntää aiheuttaneensa kuoleman

Turun hovioikeudessa alkaa tänään käsittely Somerolla kesken varusmiespalveluksen kadonneen naisen kuolemasta. Syyttäjät ja omaiset vaativat, että naisen entinen poikaystävä tuomitaan murhasta.

Syytetty taas kiistää aiheuttaneensa naisen kuoleman tahallaan ja katsoo, että käräjäoikeus ratkaisi asian aiemmin oikein, kun se tuomitsi hänet alle kolmen vuoden vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

21-vuotias Milla Aronen ilmoitettiin kadonneeksi kesäkuussa 2019, kun hän ei palannut varusmiespalvelukseen Porin prikaatiin. Hänen etsintöjään seurattiin julkisuudessa tarkasti.

Ruumista ei ole löytynyt. Entinen poikaystävä kuitenkin myönsi kohdistaneensa Aroseen väkivaltaa, aiheuttaneensa tämän kuoleman ja hävittäneensä ruumiin. Miehen kertoman mukaan hän löi Arosta kerran kasvoihin, pakkasi ruumiin jätesäkeillä ja teipinpaloilla ja piilotti sen vanhempiensa pihapiirissä olevaan roskikseen.

Syytetyn mukaan hänellä "napsahti päässä"

Tapahtumapäivänä mies oli hakenut Arosen ajelulle, jonka aikana hänellä "napsahti päässä". Miehen kertoman mukaan Aronen meni lyönnin jälkeen tajuttomaksi, ja hän päätyi nostamaan tämän takakonttiin.

Surmattuaan Arosen mies haki tämän nimissä useita pikavippejä ja yritti nostaa tämän pankkikortilla tuhat euroa käteistä. Lainoja haettiin yhteensä 57 400 euron edestä. Miehen mukaan hän ajatteli pakenevansa ulkomaille ja yritti saada rahaa siihen.

Syyttäjien mukaan henkirikoksen taustalla olivat miehen taloudelliset vaikeudet. Mies oli syyttäjien mukaan ajautunut ulosottoveloissaan umpikujaan ja päättänyt Arosta hyväksikäyttämällä hakea lisää lainoja. Syyttäjät katsovat yhä hovivalituksessaan, että miehen suunnitelmana oli Arosen verkkopankkitunnusten saaminen ja että hän oli valmistautunut vahingoittamaan Arosta niiden saamiseksi.

Hovivalituksessaan syytetty kiistää edelleen, että olisi suunnitellut surmaavansa Arosen tai että hänen motiivinaan olisi ollut rahan saaminen tältä.

Pari erosi vuonna 2017

Syyttäjien valituskirjelmässä vedotaan muun muassa miehen aiempaan väkivaltaiseen ja kontrolloivaan käytökseen. Todistajien kertomusten mukaan mies oli kohdistanut Aroseen väkivaltaa jo parisuhteen aikana, jos tämä ei ollut toiminut hänen tahtonsa mukaan.

Pari erosi vuonna 2017. Syyttäjien mukaan kontrollipyrkimykset jatkuivat eron jälkeenkin.

Syytetty kiistää aiemman väkivallan. Hänen mukaansa todistajien kertomuksia on pidettävä epäuskottavina, kuten sitäkin, ettei nainen olisi kertonut väkivallasta perheelleen tai tehnyt siitä ilmoitusta poliisille.