Biden nostaa kritiikin jälkeen tämän vuoden pakolaiskattoa Yhdysvalloissa

Biden on luvannut muutoksia Yhdysvaltain maahanmuuttopolitiikkaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut nostavansa maahan päästettävien pakolaisten määrää tänä vuonna 62 500:aan.

Bidenin edeltäjän Donald Trumpin hallinnon aikana yläraja maahan päästettäville oli 15 000.

– Tämä pyyhkii historiallisen alhaisen, viime hallinnon asettaman määrän. Se ei heijastanut Yhdysvaltojen arvoja valtiona, joka toivottaa tervetulleeksi ja tukee pakolaisia, presidentti sanoi lausunnossaan.

Biden myös sanoi uuden ylärajan vahvistavan maahanmuuttopolitiikkaan tekeillä olevia muutoksia. Tavoitteena on hänen mukaansa, että seuraavalla budjettikaudella Yhdysvalloissa olisi kapasiteettia päästää maahan 125 000 pakolaista.

Biden oli jo aiemmin luvannut harjoittaa kaudellaan edeltäjäänsä inhimillisempää maahanmuuttopolitiikkaa. Hänen hallinnossaan on kuitenkin kohdattu haasteita, kun viime kuukausien aikana etelärajalta Yhdysvaltoihin pyrkivien siirtolaisten määrä on ollut kasvussa. Taustalla ovat niin Keski-Amerikan valtioiden köyhyys ja pahentuvat väkivaltaisuudet kuin tuoreen presidentin lupaus muuttuvasta maahanmuuttopolitiikasta.

Viime kuussa Valkoisesta talosta sanottiin, että yläraja pidettäisiin tänä vuonna 15 000:ssa, sillä hallinto tarvitsi lisäaikaa maahanmuuttopolitiikan suunnitteluun. Tuolloin hallinto sai kritiikkiä demokraattipuolueensa sisältä ja pakolaisten kanssa työskenteleviltä tahoilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka