EMA aloittaa kiinalaisen Sinovacin koronarokotteen arvioinnin, yhtiö ei vielä hakenut myyntilupaa

Rokotuspisteellä Bangkokin lentoasemalla rokotettiin Sinovacin rokotteella. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan lääkevirasto (EMA) aloittaa kiinalaisen Sinovac -yhtiön koronarokotteen arvioinnin. EMA:n mukaan yhtiö ei ole vielä virallisesti hakenut myyntilupaa rokotteelleen.

– EMA arvioi tietoja sitä mukaa kuin niitä on saatavilla päättääkseen, ovatko (rokotteen) hyödyt suuremmat kuin haitat. Jatkuva arviointi jatkuu, kunnes virallisen myyntilupahakemuksen tekemiseksi on riittävästi tietoja, lääkevirasto kertoo tiedotteessaan.

Arvioinnin aloittamisella etukäteen pyritään nopeuttamaan myyntilupahakemuksen käsittelyä sen jälkeen, kun se on virallisesti tehty EMA:lle. Normaalisti kaiken tarvittavan datan täytyy olla valmiina ennen kuin arviointi aloitetaan.

Sinovacin rokote hyväksyttiin käyttöön Kiinassa helmikuussa.

Myös Sputnik otettu arviointiin

Sinovacin rokotteen tavoin myös venäläinen Sputnik V -rokote on otettu arviointiin ennen virallista myyntilupahakemusta. EMA tiedotti asiasta maaliskuussa.

EMA on tähän mennessä suosittanut myyntiluvan myöntämistä neljälle koronavirusrokotteelle. Sen jälkeen, kun EMA suosittelee luvan myöntämistä, täytyy EU-komission vielä hyväksyä se. Lupa on myönnetty Johnson & Johnsonin , Pfizerin ja Biontechin , Modernan ja Astra Zenecan rokotteille.

Von der Leyen: Rokotustahti EU:ssa kiihtyy

Koronarokotustahti on kiihtymässä ympäri Euroopan unionia, sanoo EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. Asiaa Twitterissä kommentoineen puheenjohtajan mukaan neljännes eurooppalaisista on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Von der Leyenin mukaan EU:lla on tarpeeksi rokotteita, jotta rokotettujen määrä EU:n aikuisväestöstä nousee heinäkuussa 70 prosenttiin.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka