Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi luopuu koko maata koskevista koronarajoituksista ja siirtyy jälleen alueellisiin rajoituksiin – myös ravintolarajoitusten kokonaisuus tarkastelussa ensi viikolla

Hallitus teki torstaina periaatepäätöksen, jonka mukaan koko Suomea koskevista koronarajoitusten toimenpidetasoista luovutaan ja koronaviruksen leviämistä torjutaan jatkossa jälleen alueellisin rajoituksin ja suosituksin. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee asiasta varsinaisen päätöksen ensi viikon alussa.

Sen jälkeen rajoituksia arvioidaan alueiden epidemiavaiheiden mukaan, kuten viime syksynä.

Suomi on ollut maaliskuun alusta lähtien toimenpidetasolla kaksi, mikä on tarkoittanut tiukempia rajoituksia.

Päätöksen jälkeen ensi viikolla hallitus tarkastelee myös ravintolarajoitusten kokonaisuutta. STT:n tietojen mukaan tarkoitus on lieventää rajoituksia nykyisistä jonkin verran kaikilla epidemiavaiheen tasoilla, siis niin perustasolla, kiihtymisvaiheessa kuin leviämisvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö painottaa, että suosituksia ja rajoituksia tulee lieventää harkiten, jotta uusia tartuntaryppäitä ei pääse syntymään. Rajoituksia voidaan myös joutua kiristämään uudelleen, mikäli epidemiatilanne heikkenee.