THL: Suomessa on raportoitu 229 uutta koronatartuntaa, rokotteen ensimmäisen annoksen saanut jo noin 1,9 miljoonaa ihmistä

Pandemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu 88 561 tartuntaa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Hanna Kauppinen, Maiju Ylipiessa / STT

Suomessa on raportoitu 229 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 2 953, mikä on 1 006 vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu 88 561 tartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu kaikkiaan 922.

Koronavirustapausten ilmaantuvuus on tällä hetkellä korkeinta Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen sekä Helsingin ja Uudenmaan (Hus) sairaanhoitopiireissä. Päijät-Hämeessä on viimeisten kahden viikon aikana todettu noin 106 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, Varsinais-Suomessa ja Hus-alueella noin 87.

Vähiten tartuntoja suhteessa asukaslukuun on todettu kahden viikon aikana Keski-Pohjanmaan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on alle 3, Etelä-Savossa noin 7 ja Keski-Suomessa noin 8.

Valtaosassa sairaanhoitopiirejä tartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon jaksoja vertaillessa laskussa.

34 prosenttia saanut ainakin yhden rokotteen

THL kertoi myös, että noin 1,9 miljoonaa ihmistä on saanut Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Määrä on kasvanut eilisestä noin 34 000:lla.

Toisen rokoteannoksen on saanut noin 204 000 ihmistä.

Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on Suomessa nyt 34,2 prosenttia väestöstä ja toisen 3,7.

THL kertoo mahdollisista uusista koronaan liittyvistä kuolemantapauksista sekä sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrästä seuraavan kerran maanantaina. Eilen perjantaina sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi 133 ihmistä, joista 28 tehohoidossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka