Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NoHo Partnersin tammi–maaliskuun tappio syveni entisestään – koronakriisin murjoma ravintolayhtiö odottaa kesää "varovaisen optimistisesti"

Koronaepidemian uusi kärjistyminen näkyi odotetusti ravintolayhtiö NoHo Partnersin tuloksessa alkuvuonna.

Yhtiön liiketulos tammi–maaliskuussa oli 9,7 miljoonaa euroa tappiollinen, kun se vuotta aiemmin oli 6,6 miljoonaa euroa miinuksella. Yhtiön liikevaihto laski vuodentakaisesta 60 prosenttia 20,2 miljoonaan euroon.

Yhtiö kertoo saaneensa tammi–maaliskuussa valtioiden tukia Tanskasta, Norjasta ja Suomesta yhteensä neljän miljoonan euron edestä. Lisäksi se sai vuokranalennuksia noin 800 000 euron edestä.

Ravintolat Suomessa suljettiin maaliskuun alkupuolella epidemian leviämisen hidastamiseksi. Jo tätä ennen yhtiön ravintolakapasiteetista oli toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan käytössä noin 40 prosenttia.

Yhtiö odottaa seuraavaksi rajoitusten hellittävän vaiheittain eri puolilla Suomea. Vikström kiinnittää huomiota kuluttajien vahvaan talousluottamukseen sekä monille kotitalouksille kertyneisiin säästöihin.

Näkymiä kohentaa entisestään yhtiön odotus siitä, että suurin osa suomalaisista lomailee myös tänä kesänä kotimaassa.

– Odotamme liiketoiminnan normalisoituvan kesäkuun aikana ja suhtaudumme tulevaan kesään varovaisen optimistisesti tautitilanteen parantuessa ja rokotusohjelman edetessä, Vikström sanoo tiedotteessa.

Yhtiö ei edelleenkään anna ennusteta kuluvan vuoden liikevaihdosta ja kannattavuudesta epävarman markkinatilanteen vuoksi. Se arvioi pystyvänsä antamaan tarkempia tietoja puolivuotiskatsauksen yhteydessä.