THL: Lähes kaksi miljoonaa suomalaista on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen, uusi tartuntoja todettu 124

Lähes kaksi miljoonaa suomalaista on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteen kertaan rokotettujen luku oli tiistain tilastossa vajaat 1,97 miljoonaa. Lukema oli kasvanut edellisestä päivästä vajaalla 30 000 rokotetulla.

Ensimmäisen rokoteannoksen on nyt saanut reilut 35 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneita on vajaat 220 000 eli tasan neljä prosenttia väestöstä.

THL raportoi tiistaina kolmesta uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Pandemian alusta lähtien niitä on Suomessa ilmoitettu yhteensä 927.

Sairaalahoidossa on nyt 114 potilasta, joista 26 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä laski maanantaista seitsemällä, tehohoidossa olevien määrä pysyi samana.

Ilmaantuvuus korkeinta Päijät-Hämeessä

Uusia koronavirustartuntoja on THL:n mukaan raportoitu 124. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 2 848, mikä on 796 vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on todettu 88 990 tartuntaa.

Tartuntatilanne on vaikein Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella, jossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 107,8. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomen (98,2) sekä Helsingin ja Uudenmaan (83,7) sairaanhoitopiirien alueella.

Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

Matalinta ilmaantuvuus on Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa lukema on 5,1. Ilmaantuvuusluku on alle 10 myös Lapin, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Itä-Savon ja Kainuun sairaanhoitopiireissä.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku on 51,4.

Päijät-Hämeeseen on toimitettu kohdennetusti koronavirusrokotteita

Päijät-Hämeen alueelle on tänään toimitettu kohdennetusti Modernan koronavirusrokotteita alueen vaikeutuneen epidemiatilanteen takia, THL kertoo.

Valtioneuvoston asetuksen mukaan THL voi painottaa koronarokotteiden jakelua tämän kuun loppuun asti niille alueille, joissa koronatapausten ilmaantuvuus on kohdentamista edeltävien 14 päivän aikana vähintään 100 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti.

THL päättää mahdollisista ensi viikon kohdentamisista perjantaina.

Tornion rajanylityspaikkojen kautta tuleville pakollinen terveystarkastus

Kaikki Tornion rajanylityspaikkojen kautta riskimaista Suomeen saapuvat joutuvat osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen. Asiasta ilmoitti Lapin aluehallintovirasto tiistaina.

Viraston päätös tulee voimaan perjantaina ja on voimassa tämän kuun loppuun.

Päätös koskee ihmisiä, jotka ovat kahden viikon aikana ennen Suomeen tuloaan oleskelleet maassa, jossa koronan ilmaantuvuusluku on kahden viikon aikana suurempi kuin 25 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti. Määräys koskee myös Suomeen tulevia Suomen kansalaisia.

Pakollinen terveystarkastus ei koske esimerkiksi työtehtävissä rajan ylittävää tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä. Se ei myöskään koske ihmisiä, joilla on esittää todistus negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään 72 tuntia ennen maahantuloa, ja ihmisiä, jotka voivat esittää luotettavan todistuksen alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronavirustaudista.

Lapin aluehallintoviranomaisen päätökseen on vaikuttanut Pohjois-Ruotsin huono tautitilanne, vilkastunut rajaliikenne ja vapaaehtoisesta terveystarkastuksesta kieltäytyjien määrän kasvu.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka