Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suuri sotaharjoitus alkaa Lapissa – 7 000 suomalaisen lisäksi mukana on 350 koronatestattua ruotsalaista

Lapissa Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella sekä Sodankylässä ja Kittilässä järjestetään Northern Forest 21 -harjoitus 17.5.–3.6.

Harjoitus on osa Puolustusvoimien pääsotaharjoitusta ja Maavoimien merkittävin sotaharjoitus tänä vuonna.

– Laaja harjoitus mahdollistaa suurten joukkokokonaisuuksien yhteistoiminnan harjoittelun, harjoituksen johtaja, eversti Kari Pietiläinen Maasotakoulusta kertoo tiedotteessa.

NF21-harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 7 000 henkilöä, mukaan lukien varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien palkattua henkilöstöä.

Reserviläisiä harjoitusjoukossa on noin 2 000. Mukana on joukkoja Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Maasotakoulusta, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksesta, Puolustusvoimien Johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Puolustusvoimien Tiedustelulaitoksesta ja Rajavartiolaitoksesta.

Harjoitukseen osallistuu lisäksi noin 350 ruotsalaista sotilasta. Heidät testataan koronan varalta ja he ovat ennen harjoitusta karanteenissa.

Yhteisharjoittelulla kehitetään yhteisoperointikykyä ja yhteisen tilannekuvan ylläpitoa. Ruotsalaisjoukot tulevat Norrbottenin rykmentistä sekä Tykistö- ja Viestirykmenteistä.

Harjoitus järjestetään koronan takia tiukkoja varotoimia noudattaen.

Laajalla harjoitusalueella joukkojen sijoittaminen väljästi on helppoa, sillä Rovajärven harjoitusalue on Puolustusvoimien laajin. Sen pinta-ala on yhtyeenä reilut tuhat neliökilometriä.