Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amazonille voitto verokiistassa EU-komission kanssa

Verkkokauppajätti Amazon on voittanut EU-komission kanssa käydyn verokiistan. EU-tuomioistuin linjasi, ettei Amazonin tarvitse maksaa Luxemburgille 250 miljoonan euron rästiveroja, kuten komission kilpailuosasto oli määrännyt.

Komissio oli vuonna 2017 katsonut, että Luxemburgin Amazonille myöntämät veroedut olivat laitonta valtiontukea. Tuomioistuimen mielestä Amazon ei kuitenkaan ollut saanut erityiskohtelua.

Amazon otti ratkaisun tyytyväisenä vastaan. Amazon sanoi lausunnossaan, että komission laskelmat olivat monilla tavoin virheelliset.

Komissio on pitkään pyrkinyt kitkemään monikansallisten yhtiöiden verokeinottelua, mutta yritykset ovat monasti kaatuneet EU-tuomioistuimessa.

Kansalaisjärjestö Finnwatch kommentoi päätöksen antavan EU-maille jatkossakin mahdollisuuden houkutella yrityksiä epäreilulla yksittäisiä yrityksiä suosivalla verokohtelulla. Finnwatch katsoo, että verojärjestelmä pitäisi uudistaa perusteellisesti ja kansainvälinen minimiyhteisövero ottaa käyttöön.