Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Enemmistö suomalaisista yhä tyytyväisiä pääministerin koronatoimiin – tyytyväisten määrä kuitenkin pienenee tasaisesti

Enemmistö suomalaisista eli 57 prosenttia on edelleen tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) toimintaan koronapandemian hoidossa, kertoo Helsingin Sanomien mielipidekysely.

Erittäin tai melko tyytyväisten määrä on kuitenkin pienentynyt jatkuvasti. HS on kysellyt kansalaisten arviota pääministerin toiminnasta tasaisin väliajoin pandemian alusta lähtien.

Suurimmillaan luottamus pääministerin koronatoimiin oli viime vuoden maaliskuussa, kun pandemia oli vasta alussa. Tuolloin 84 prosenttia oli joko erittäin tai melko tyytyväisiä Marinin toimintaan.

Nyt toukokuun kyselyssä vastaajista 19 prosenttia ilmoitti olevansa Marinin koronaotteisiin erittäin tyytyväisiä, 38 prosenttia melko tyytyväisiä. HS:n mukaan luvut ovat edelleen poliitikolle poikkeuksellisen hyviä, vaikka tyytymättömien joukko on kasvanut.

Vastaajista 19 prosenttia ei ollut Marinin toimintaan kovin tyytyväisiä ja 15 prosenttia sanoi, ettei ole lainkaan tyytyväinen.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS internetpaneelina. Siihen vastasi noin tuhat ihmistä. Tutkimustulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.