Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan vuoksi sulkemaan määrätyt yritykset ovat saaneet uutta sulkemiskorvausta jo 10 miljoonaa euroa

Koronarajoitusten takia toimintansa sulkemaan määrätyille yrityksille on maksettu viikko sitten haettavaksi avautunutta sulkemiskorvausta jo yli kymmenen miljoonaa euroa, kertoo Valtiokonttori. Ensimmäisen viikon aikana korvausta maksettiin yli 730:lle hakemuksen jättäneelle yritykselle.

Sulkemiskorvausta on sekä haettu että maksettu eniten ravitsemistoiminnan alalle. Alueellisesti tukea maksettiin eniten Uudenmaan alueelle.

Myös urheilutoiminnan sekä huvi- ja virkistysalan toimijat ovat hakeneet korvausta aktiivisesti. Valtiokonttorin mukaan hakemuksia saapui ensimmäisen viikon aikana yhteensä yli 2 250.

Korvauksella maksetaan koronan vuoksi viranomaispäätöksellä suljetuille yrityksille niiden liiketoiminnan joustamattomia kuluja, kuten palkkoja. Korvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna ja kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet helmikuussa. Tuolloin sulkutoimia ei vielä ollut voimassa minkään aluehallintoviraston alueella eli helmikuuta pidetään korona-ajan normaalikuukautena.

Korvauksen piirissä ovat enintään 49 työntekijän yritykset.