Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Hallituksen politiikka risoo hallituspuolueiden kannattajien joukossa selvästi eniten keskustan kannattajia

Enemmistö suomalaisista arvioi hallituksen politiikkaa koronaviruksen taltuttamiseksi hyväksi tai erittäin hyväksi, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely. Muut politiikan osa-alueet saavat vähemmän kiitosta. Seuraavaksi parhaiten hallitus on kyselyn perusteella onnistunut koulutuspolitiikassaan, ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan ja sote-asioissa.

Kiitosta antavat eniten hallituspuolueiden kannattajat ja vähiten opposition kannattajat, kuten olettaa saattaa. Silmään pistävänä poikkeuksena ovat kuitenkin hallituspuolue keskustan kannattajat, joista enemmistö on tyytyväisiä vain hallituksen koronatoimiin. Kaikilla muilla osa-alueilla keskustaa kannattavista kyselyyn vastanneista alle puolet arvioi hallituksen politiikan hyväksi tai erittäin hyväksi. Puolueen vastaukset ovatkin lähempänä oppositiopuolue kokoomusta kuin muita hallituspuolueita. Vähiten kiitosta keskustan kannattajat antavat omalle hallitukselleen työllisyyttä ja verotusta koskevasta politiikasta.

Vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajien enemmistö katsoo, että hallitus on onnistunut kaikissa muissa, paitsi työllisyyspolitiikassa ja hallituksen omien tavoitteiden saavuttamisessa. Pääministeripuolue SDP:n kannattajista enemmistö katsoo, että hallitus on onnistunut jokaisella osa-alueella.

Arvosanat ovat heikentyneet viime vuodesta

Arvosanat maan hallitukselle ovat heikentyneet viime vuoden kesäkuusta lähes kautta linjan. Eniten tiputusta kohdentuu toimiin koronaviruksen taltuttamiseksi ja yrityselämän tukemiseksi. Näkyvää heikennystä on myös arvioissa hallituksen onnistumisessa koulutusta koskevissa asioissa ja vastaajien tarpeiden huomioon ottamisessa.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Kysely on tehty huhtikuun alkupuolella yhteensä 1 035 vastaajalle. Vastaajat edustavat kyselyn mukaan 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.