EU-elvytyspaketin vastustajat kiittelivät ympäristövaliokunnasta lähtenyttä keskustan Hoskosta

Muutamat elpymispakettia vastaan äänestäneet kansanedustajat pitivät Hoskosta kiitelleitä puheenvuoroja istunnossa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Tapio Pellinen / STT

Eduskunta vapautti tänään täysistunnossaan keskustan kansanedustajan Hannu Hoskosen ympäristövaliokunnan jäsenyydestä. Valiokunnan puheenjohtajana toiminut Hoskonen joutui luopumaan jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta sen jälkeen, kun hän oli äänestänyt keskustan eduskuntaryhmän päättämää kantaa vastaan EU-elpymispakettiasiassa viime viikolla.

Keskustan eduskuntaryhmä antoi ryhmäpäätöstä vastaan äänestämisestä myös varoitukset Hoskoselle ja Tuomas Kettuselle.

Muutamat elpymispakettia vastaan äänestäneet kansanedustajat pitivät Honkosta kiitelleitä puheenvuoroja istunnossa. Timo Heinonen (kok.) toi Lopelta Jokiniemen Shell-huoltoasemalta kehuvia terveisiä "juurevalta keskustalaiselta", ja Janne Sankelo (kok.) siteerasi Jääkärimarssia. Perussuomalaisten Mauri Peltokangas kehui Hoskosen työtä valiokunnan puheenjohtajana. Lisäksi paketin puolesta äänestänyt Pauli Kiuru (kok.) sanoi toivovansa, että vaikka valiokunnan puheenjohtajan eroaminen kesken vaalikautta on iso liike, valiokunnassa jatkuisi hyvä henki.

"Kyllähän se kova paikka oli"

Hoskonen käytti itsekin puheenvuoron, jossa perusteli päätöstään suomalaisten varallisuuden ja rahojen puolustamisella niin, etteivät ne joutuisi Välimeren maihin, joissa vallitsee "kehno taloudenpito" ja "moraalikato." Hän kertoi olevansa liikuttunut saamastaan huomiosta ja tuesta, vaikka valiokunnan jättäminen kirpaiseekin.

– Kyllähän se kova paikka oli, en sitä kiellä. Mutta ei tämä vie uskoani siihen, että isänmaata kannattaa aina rakentaa paremmaksi, hän sanoi.

Keskustan eduskuntaryhmän johtaja Antti Kurvinen (kesk.) sanoi aiemmin päivällä STT:lle, että ryhmä valitsee valiokunnalle uuden puheenjohtajan ensi viikolla. Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu tavallisesti torstaisin. Eduskunta pitää valiokuntapaikasta täydennysvaalin ensi viikon perjantaina.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka