Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset kevenevät lakkiaisviikonlopun alla

Kokoontumisrajoitukset lievenevät Suomessa lakkiaisviikonlopun alla. Keskiviikkona höllennetään koronarajoituksia Uudellamaalla, ja useilla alueilla kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan.

Pääkaupunkiseudulla sekä keskisellä Uudellamaalla voi vastedes järjestää sisätiloissa enintään kymmenen hengen kokoontumisia. Rajatuissa ulkotiloissa saa järjestää enintään viidenkymmenen hengen kokoontumisia. Tätä suurempiakin kokoontumisia voi järjestää, jos tilassa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita.

Itä-Uudellamaalla ja Länsi-Uudellamaalla – pois lukien Espoo ja Kauniainen – saa puolestaan järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

Joidenkin muiden alueiden rajoitusten mahdollisista lievennyksistä Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) on määrä päättää myöhemmin tällä viikolla.

Länsi- ja Sisä-Suomen avi teki sekin rajoituspäätöksen, joka tulee voimaan keskiviikkona. Linjauksen mukaan Keski-Pohjanmaan alueella kokoontumisten osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa kymmeneen henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön aikavälillä 2.–15. kesäkuuta. Tämä avin päätös ei koske Reisjärven kuntaa.

Rajoituksia poistetaan useilla alueilla

Tiistaina tuli voimaan Lounais-Suomen avin päätös, joka määritti yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärää Varsinais-Suomessa, pois lukien Punkalaitumen kunta.

Varsinais-Suomen paikkakunnilla voi järjestää ajalla 1.–16. kesäkuuta sisätiloissa enintään kymmenen osallistujan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa raja on 50 henkilöä. Tämä voidaan sallia, jos osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Myös Varsinais-Suomessa yleisömäärää saadaan nostaa ulkotiloissa jakamalla yleisö lohkoihin.

Avien asettamat kokoontumisrajoitukset poistuivat tiistaina kokonaan Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Satakunnassa. Etelä-Karjalan alueella kokoontumisrajoitukset puolestaan poistuvat keskiviikkona.

Lapissa kokoontumisrajoitukset päättyivät jo maanantaina.

Kaikilla alueilla kokoontumisia koskevat edelleen tartuntalain mukaiset hygieniakäytännöt.