Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Sipilä korvaamassa Hannu Hoskosen ympäristövaliokunnan johdossa

Keskustan eduskuntaryhmä esittää entistä pääministeriä Juha Sipilää ympäristövaliokunnan johtoon.

Ryhmä oli päättänyt aiemmin, ettei Hannu Hoskonen jatka valiokunnan johdossa sen jälkeen, kun Hoskonen oli äänestänyt EU:n elpymispakettia vastaan eduskunnassa. Tämän jälkeen Hoskonen erosi kokonaan valiokunnan jäsenyydestä.

Keskusta nimesi torstaina Sipilän Hoskosen tilalle valiokunnan jäseneksi. Valiokunta valitsee itse puheenjohtajansa.

– Sipilällä on kokemusta, osaamista ja näkemystä ratkaisuihin, joilla hyödynnämme kestävästi maamme luonnonvaroja työpaikkojen luomiseksi, mutta samalla vahvistamme keskustalaista järkivihreää luontosuhdetta, puolueen eduskuntaryhmän tuore puheenjohtaja Juha Pylväs perustelee tiedotteessa.

Sipilä puolestaan arvioi tiedotteessa, että metsä- ja maatalouden kestävä hoito yhdessä kehittyneen ympäristöteknologisen osaamisen kanssa on tärkeä osa tulevaisuuden ympäristöratkaisuja ja ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Tehtäväkierrätys on samalla jatkoa keskustan toukokuun lopussa tekemälle ministerikierrätykselle. Valtiovarainministerinä lopettanut Matti Vanhanen (kesk.) sai paikan ulkoasiain- ja lakivaliokunnissa.

Jälkimmäisestä vapautui paikka, kun keskustan edellinen ryhmäjohtaja Antti Kurvinen nimitettiin tiede- ja kulttuuriministeriksi ja hän jätti tämän vuoksi valiokuntatehtävät eduskunnassa. Paikka ulkoasiainvaliokunnasta puolestaan vapautui Sipilän siirtymisen myötä.