Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK tyrmistynyt Kongon siirtolaisleirien joukkosurmista

Kongon demokraattisen tasavallan itäosissa toukokuun lopulla tapahtuneissa hyökkäyksissä siirtolaisleireille kuoli yhteensä 57 ihmistä, joista seitsemän oli lapsia, YK kertoi perjantaina. YK:n pakolaisjärjestö (UNHCR) ilmaisi olevansa hirmuteoista kauhistunut ja vaati alueen turvallisuustilanteen vakauttamista.

Kuolleiden lisäksi iskuissa loukkaantui useita ja YK:n tietojen mukaan 25 ihmistä oli kaapattu. Kymmeniä majoituspaikkoja poltettiin.

– Perheenjäsenet kertoivat UNHCR:n kumppaneille, että useita heidän sukulaisiaan paloi elävältä taloihin, järjestön tiedottaja Babar Baloch sanoi.

YK:n mukaan iskujen takana oli äärijärjestö Isisiin yhdistetty ADF-ryhmä, jota on syytetty myös useista muista veriteoista tämän ja viime vuoden aikana.

Hyökkäysten takia lähes 6 000 ihmistä on joutunut pakosalle Iturin maakunnassa, jossa jo ennestään on noin 1,7 miljoonaa pakolaista.