Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpin Facebook-tili pysyy jäissä kaksi vuotta – Trumpin mukaan tilin jäädyttäminen on loukkaus äänestäjiä kohtaan

Facebook pitää Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin tilin jäädytettynä kahden vuoden ajan, yhtiö kertoi perjantaina.

Yhtiön johdon mukaan Trumpin rikkomukset ovat niin vakavia, että niistä tulee myös seurata vakavin rangaistus, jonka sosiaalisen median uudet säännökset mahdollistavat.

Kun Trumpin kahden vuoden panna loppuu, Facebookin asiantuntijat määrittelevät, onko hänen päästämisensä sosiaaliseen mediaan mahdollista.

– Jos tulemme siihen tulokseen, että yhteiskunnan turvallisuus on edelleen vaarassa, tulemme jatkamaan rajoituksia niin pitkään, kunnes riskiä ei enää ole, kertoi Facebookin viestintäjohtaja Nick Clegg viestissään.

– Tiedämme, että tänään tekemäämme päätöstä tullaan kritisoimaan poliittisen kentän eri laidoilla. Tehtävämme on kuitenkin tehdä päätöksiä, jotka ovat mahdollisimman sopusuhtaisia, reiluja ja läpinäkyviä sekä täyttävät ne vaatimukset, joita valvontalautakunta on meille asettanut, Clegg jatkoi.

Facebookin toimia valvova riippumaton lautakunta totesi viime kuussa, että Facebook toimi oikein jäädyttäessään Trumpin tilin, mutta antoi samalla Facebookille puoli vuotta aikaa perustella, miksi tili oli tarpeen jäädyttää toistaiseksi, ilman määräaikaa.

Trump sanoi kiellon loukkaavan äänestäjiä

Trumpin mukaan hänen Facebook-tilinsä jäädyttäminen on loukkaus äänestäjiä kohtaan.

– Facebookin päätös on loukkaus sille ennätysmäiselle 75 miljoonan ihmisen joukolle sekä monille muille, jotka äänestivät meitä vuoden 2020 vilpillisissä presidentinvaaleissa, Trump sanoi lausunnossaan toistaen valheellisiksi osoitetut väitteensä viime vuoden presidentinvaalien vääryyksistä.

– Heidän ei saa antaa päästä pakoon tällaisen sensuurin ja vaientamisen jälkeen, ja lopulta me tulemme voittamaan. Maamme ei voi enää sietää tällaista hyväksikäyttöä, Trump jatkoi.

Trumpin mellakoivat kannattajat valtasivat loppiaisena Yhdysvaltain kongressin Washingtonissa.

Todelliseksi Facebookin valvontalautakunnaksi itsensä nimennyt aktivistiryhmä arvosteli tuoreeltaan Facebookin päätöstä.

– Facebook ei olisi tarvinnut 130 miljoonan dollarin valvontalautakuntaa ja ryhmää juridiikan professoreja huomatakseen, että diktaattorit ja yksinvaltiaat rellestävät heidän sivustoillaan, ryhmän tiedotteessa sanottiin.