Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluvuosi päätetään koronan vuoksi toista kertaa pienimuotoisesti – poliisi valvoo helteisen päättäjäispäivän iltamenoja tehostetusti

Jo toinen koronaviruksen varjostama kouluvuosi tulee tänään päätökseensä. Esikouluissa, peruskouluissa, lukioissa ja ammattikouluissa siirrytään päätösjuhlallisuuksien ja todistusten jaon myötä kesän viettoon, ja kouluihin palataan jälleen elokuun puolivälin paikkeilla.

Useilla paikkakunnilla kouluja on ohjeistettu pitämään päätösjuhlat normaalia pienimuotoisempina koronavirustilanteen vuoksi. Viruksen leviämisvaiheessa olevassa Helsingissä päätösjuhlia järjestetään luokkaryhmittäin, eivätkä oppilaiden vanhemmat tai sukulaiset voi ottaa osaa juhlaan.

Myöskään esimerkiksi virustilanteessa perustasolla olevassa Jyväskylässä suuria yhteen kokoavia juhlia ei perusopetuksen puolella järjestetä, vaan todistukset jaetaan pienemmissä ryhmissä. Tunnelmia päätösjuhlista voidaan ainakin osassa kouluista lähettää kotiväelle verkkolähetysten muodossa.

Poliisi toivoo päihteetöntä ja koronaturvallista juhlintaa

Kouluvuosi päätetään sääennusteiden mukaan poutaisessa ja lämpötilaltaan jopa helteisessä säässä suuressa osassa maata. Ainoastaan Lapin pohjoisosissa lämpötila näyttää jäävän alle 20 lämpöasteen.

Poliisi on ennalta ohjeistanut nuoria juhlimaan ilomielellä, mutta päihteettömästi ja koronaturvallisesti pienissä kaveriporukoissa. Virkavalta valvoo tehostetusti nuorten iltamenoja kaupungeissa ja nuorten suosimilla paikoilla ympäri maata.

Poliisi myös kehottaa vanhempia keskustelemaan etukäteen lastensa kanssa koulujen päätösviikonlopusta ja pitämään nuoriin yhteyttä illan aikana. Vanhempien olisi poliisin mukaan myös hyvä olla tavoitettavissa puhelimella illan aikana.

Ainakin suurissa kaupungeissa nuorisotyöntekijät kiertävät kokoontumispaikoilla tarjoten esimerkiksi keskusteluapua.