Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Koronarokotteiden toiset annokset menevät kesällä etusijalle, kokoomus suosituin HS:n kuntavaalimittauksessa, seuraavana perussuomalaiset ja SDP, katiska 2 -käräjillä kuullaan syytettyjä amfetamiiniöljysyytteestä - joukossa Ranta-ahon sukulaisnainen

Koronarokotteiden toiset annokset menevät kesällä etusijalle

Koronarokotuksissa korostuvat heinäkuussa ensimmäisen annoksen saaneille annettavat tehosterokotukset, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (Hus) STT:lle.

Suomen tavoite oli päästä rokottamaan kaikkia yli 16-vuotiaita jo kesän aikana, mutta 16–25-vuotiaiden ensimmäiset rokoteannokset voivat siirtyä alkusyksyyn.

Ruotsalainen sanoo, että koska ensimmäisiä rokotteita on annettu vauhdilla, heijastuu se myös siihen, että ensimmäisen rokotteen saaneille pitää myös turvata rokotteen toinen annos.

Kokoomus suosituin HS:n kuntavaalimittauksessa, seuraavana perussuomalaiset ja SDP

Kokoomus on suosituin puolue Helsingin Sanomien kuntavaalikannatusmittauksessa 19,6 prosentin kannatuksella. Seuraavaksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota kannattaa 18 prosenttia mittaukseen vastanneista.

Kolmanneksi eniten kannatusta saa SDP, jota tukee 17,9 prosenttia vastaajista. Seuraavana mittauksessa ovat keskusta 12,7 prosentilla ja vihreät 11,1 prosentilla.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi hieman yli 2 000 ihmistä. Sen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Puhelinhaastatteluin toteutettu kysely tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Katiska 2 -käräjillä kuullaan syytettyjä amfetamiiniöljysyytteestä - joukossa Ranta-ahon sukulaisnainen

Katiska 2 -käräjillä alkaa tänään syytettyjen kuuleminen yhdestä huumevyyhdin raskaimmista syytteistä. Syyttäjän mukaan jutun pääsyytetty Niko Ranta-aho ja neljä muuta syytettyä yrittivät tuoda Suomeen amfetamiiniöljyä, josta oli tarkoitus valmistaa ainakin 150 kiloa amfetamiinia.

Syytettyjen joukossa on myös Ranta-ahon naispuolinen lähisukulainen. Syytteen mukaan Ranta-aho ja nainen valmistelivat yhdessä amfetamiinin saostamiseen ja jatkamiseen tarvittavien aineiden hankintaa.

Molemmat ovat kiistäneet syytteen.

Venäjällä oikeus käsittelee Navalnyin järjestöjen luokittelua äärijärjestöiksi

Venäjällä tuomioistuin alkaa tänään käsitellä sitä, luokitellaanko vangitun oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin järjestöt äärijärjestöiksi. Päätös koskisi muun muassa Navalnyin korruptiota vastustavaa järjestöä.

Venäjän parlamentti päätti jo aiemmin, että äärijärjestöiltä ja niiden tukijoilta evätään vaalikelpoisuus. Päätöstä on pidetty keinona estää Navalnyin tukijoiden asettuminen ehdolle syksyn vaaleissa.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila arvioi, että Venäjällä on käynnissä ennen näkemätön opposition vaino. Valtaapitävien otteet ovat tiukentuneet entisestään, ja hallinnolle uhaksi koettujen ihmisten asettuminen ehdolle vaaleissa pyritään estämään, hän sanoo.

Nicaragualaisviranomaiset ottivat alle kahden viikon sisään kiinni jo kolmannen presidenttiehdokkaaksi aikovan oppositiopoliitikon

Nicaragualaisviranomaiset ottivat tiistaina kiinni jo kolmannen opposition mahdollisen presidenttiehdokkaan alle kahden viikon sisään, ja Yhdysvallat pyysi kansainvälistä yhteisöä kohtelemaan maan presidenttiä Daniel Ortegaa diktaattorina.

Yhdysvaltain edustajan mukaan Felix Maradiagan ”mielivaltaisen pidätyksen” tekevän selväksi, että Ortega on diktaattori.

Syyttäjät ovat tutkineet Maradiagaa muun muassa terrorismisyytösten vuoksi. Hänen on myös väitetty tukeneen hallinnon vastaisia kansainvälisiä pakotteita.

Viime viikolla otettiin kiinni kaksi muuta oppositiopoliitikkoa, jotka olivat aikoneet asettua ehdolle Ortegaa vastaan. Maassa on määrä järjestää vaalit myöhemmin tänä vuonna. (Lähde: AFP)

Tampa Bay kukisti Carolinan jälleen ja etenee jatkoon

Jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightning kukisti Carolina Hurricanesin jo neljännen kerran ja etenee lähes puhtaasti jatkoon. Carolina ehti viedä pudotuspelien toisella kierroksella Tampasta voiton vain kertaalleen.

Joukkueiden viimeiseksi jäänyt kohtaaminen päättyi Tampa Bayn hyväksi maalein 2–0. Tampan maaleista vastasivat kanadalaishyökkääjä Brayden Point sekä hänen yhdysvaltalaiskollegansa Ross Colton.

Carolinan putoamisen myötä kesälomille lähtevät myös joukkueen suomalaisvahvistukset Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jani Hakanpää.

Hallitseva mestari Tampa Bay kohtaa seuraavaksi joko Boston Bruinsin tai New York Islandersin. Newyorkilaiset johtavat ottelusarjaa 3–2.