Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kuntavaaliehdokkailla viimeinen kampanjapäivä, Suomen jalkapallomiehet tekevät illalla historiaa

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Nuoret miettivät sijoittamisen vastuullisuutta vanhempaa väestöä tarkemmin

Nuoret miettivät asiantuntijoiden mukaan kuluttamisensa ja sijoittamisensa vaikutuksia vanhempia ihmisiä vastuullisemmin. Eri yrityksiin sijoittaminen voi olla kannanotto, jolla halutaan vaikuttaa yritysten vastuullisuuteen esimerkiksi ympäristöasioissa.

Säästöpankin pääekonomistin Henna Mikkosen mukaan nuorten sijoittamisen suosioon ja sijoitusvalintoihin on vaikuttanut vahvasti sosiaalinen media, jossa nuorille kerrotaan sijoittamisesta ymmärrettävällä kielellä.

Yle: Poliisi epäilee vihreiden pormestariehdokasta Anni Sinnemäkeä virkarikoksesta

Poliisi epäilee Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestaria Anni Sinnemäkeä (vihr.) virkarikoksesta, kertoo Yle.

Tutkinta liittyy viiden vuoden takaiseen kiistaan Helsingin Meilahden huvila-alueen poikkeamisluvista. Eripuran kohteena on näyttelijä Pihla Viitalan ja tämän siskon paritalo alueella. Sinnemäki on Viitalan ja hänen vanhempiensa tuttava.

Sinnemäki kiistää syyllisyytensä. Poliisin mukaan tapaus etenee todennäköisesti syyttäjälle. Ylen mukaan Viitaloita ei epäillä mistään rikoksesta.

Sinnemäki on myös vihreiden pormestariehdokas Helsingissä.

Kuntavaaliehdokkailla tänään viimeinen kampanjapäivä

Kuntavaaliehdokkaat kampanjoivat tänään viimeistä päivää ennen huomista vaalipäivää. Myös puolueiden puheenjohtajia on mukana tapahtumissa eri puolilla maata.

Vaaleihin gallupjohdossa etenevän kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kampanjoi kotikaupungissaan Turussa. SDP:n puheenjohtaja pääministeri Sanna Marin taas on liikkeellä omilla kotikulmillaan Tampereella ja sen lähiseudulla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiertää muun puoluejohdon kanssa eri puolilla Uuttamaata. Keskustan puheenjohtajan valtiovarainministeri Annika Saarikon ohjelmassa on tilaisuuksia Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Britanniassa asuvilla suomalaisilla enää viikkoja oleskeluluvan hakuaikaan

Britanniassa asuvilla EU-maiden kansalaisilla, siis myös suomalaisilla, on kesäkuun loppuun aikaa hakea oleskelulupaa. Sitä on haettava brexitin eli Britannian EU:sta eroamisen vuoksi.

Kaikki Britannian suomalaiset eivät ehkä ole saaneet tietoa siitä, että he tarvitsevat oleskeluluvan. Heitä voi olla etenkin ikääntyneissä ja opiskelijoissa, sanoo Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamies Heli Suominen.

Ilman oleskelulupaa EU-kansalainen voi joutua Britanniassa pahaankin pulaan, Suominen varoittaa. Hänen mukaansa on periaatteessa mahdollista, että maassa laittomasti oleva karkotetaan.

Yhdysvaltalaismediat: Venäjä aikoo toimittaa Iranille vakoilua helpottavan satelliittijärjestelmän - Putin kiistää

Venäjä aikoo toimittaa Iranille satelliittijärjestelmän, joka mahdollistaisi aiempaa paljon yksityiskohtaisemmat vakoilutoimet, yhdysvaltalaislehti Washington Post kertoi perjantaina.

Lehti perustaa tietonsa virkamieslähteisiin. Sen mukaan asiasta on kertonut kolme entistä tai nykyistä virkamiestä Yhdysvalloista ja Lähi-idän alueelta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiisti myöhemmin lehden tiedot yhdysvaltalaiskanava NBC:n haastattelussa.

Putin sanoi, ettei ole itse tietoinen asiasta, mutta että jotkut tahot saattavat tietää enemmän. Hän kuitenkin sanoi, että Venäjällä ja Iranilla on yhteistyösuunnitelmia, jotka ulottuvat myös asevoimiin ja teknologiaan.

Jalkapallomiehet tekevät historiaa - EM-avauspelissä illalla vastassa Tanska

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa ensimmäisen arvoturnauksensa tänään illalla, kun Kööpenhaminassa pelattavassa EM-lopputurnauksen B-alkulohkossa vastaan asettuu Tanska. Ottelu Parken-stadionilla alkaa kello 19 Suomen aikaa.

EM-lopputurnausdebyytti koittaa kovassa seurassa, sillä Tanska on pelannut viime vuodet erittäin varmalla tasolla ja sitä pidetään lohkon jatkajasuosikkina Belgian ohella. Historiallisestikin Tanska on ollut vaikea vastus Suomelle. 63 ottelusta Tanska on voittanut 39, tosin viimeisimmästä kohtaamisesta on jo päälle yhdeksän ja puoli vuotta.

Lohkon avauskierroksen toisessa ottelussa kohtaavat Venäjä ja Belgia Pietarissa kello 22 alkaen.

Italia ylivoimainen EM-avauksessa, Turkki kaatui Roomassa 3-0

Italia avasi jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen kukistamalla Turkin puhtaasti 3–0.

Turnauksen isäntämaihin kuuluva Italia siirtyi Roomassa 53. minuutilla johtoon Turkin puolustajan Merih Demiralin omalla maalilla. Ciro Immobile ja Lorenzo Insigne lisäsivät hetken kuluttua Italian johtoa.

Rooman olympiastadionilla ottelua seurasi noin 16 000 katsojaa.

Turnaus jatkuu lauantaina A-lohkon toisella ottelulla Wales–Sveitsi sekä B-lohkon otteluilla Tanska–Suomi ja Belgia–Venäjä.

Nadalin voittojahti katkesi Ranskan avoimissa, Djokovic finaaliin nelituntisesta ottelusta

Serbian Novak Djokovic on edennyt Ranskan avoimen tennisturnauksen finaaliin voittamalla miesten kaksinpelissä Espanjan Rafael Nadalin yli neljään tuntiin venyneessä välieräottelussa.

Turnauksessa ykkössijoitetun Djokovicin voitto tuli neljässä erässä luvuin 3–6, 6–3, 7–6 (7–4), 6–2.

Finaalipaikan menetys oli pettymys kolmossijoitetulle Nadalille, joka metsästi jo uransa 14:ttä Ranskan avointen kaksinpelimestaruutta.

Djokovic kohtaa finaalissa sunnuntaina Kreikan Stefanos Tsitsipasin. Finaalipaikka Ranskan avoimissa on Djokovicille kuudes ja Tsitsipasille ensimmäinen. (Lähde: AFP)