Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Halla-aho jättää perussuomalaisten puheenjohtajuuden: "Tiedän, että kaikki eivät pidä tästä" – lähipiiri on tiennyt ratkaisusta jo noin vuoden

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei pyri jatkokaudelle elokuun puoluekokouksessa Seinäjoella.

Halla-aho kertoi asiasta Perussuomalaisten verkkolähetyksessä maanantaina puolilta päivin. Halla-ahon mukaan päätös on pitkän ja perusteellisen harkinnan tulosta.

– Kaikki eivät pidä tästä ratkaisusta, ainakaan nyt heti. Heille totean, että en tee tätä, kuten en mitään muutakaan, ratkaisua kevein perustein enkä mielijohteesta vaan pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena. Tämä on oikein ratkaisu, jonka osaan tehdä, hän totesi.

Halla-ahon mukaan puolue kaipaa uudistusta, koska se on edellytys eteenpäin menolle. Hän ei avaa tarkemmin syitä päätökselleen. Päätös perustuu erilaisten näkökohtien punnintaan.

– Mikään ei olisi minulle mieluisampaa kuin olla teille täysin avoin, mutta täydellinen avoimuus on ylellisyyttä, johon minulla ei ole varaa. Kaikkea, mitä sanon, voidaan käyttää ja käytetään minua ja perussuomalaisia vastaan, hän sanoi.

Halla-aho toivoo, että puolueen johtoon pyrkii useita ja monenlaisia ihmisiä.

- Älä pohdi, mitä jonkun muun pitäisi tehdä puolueen hyväksi. Pohdi, mitä sinä voit tehdä puolueen hyväksi. Toinen on se, jonka sanoin jo aiemmin: Älä mieti, mitä puheenjohtajuus voisi antaa sinulle. Mieti, mitä sinä voit antaa puheenjohtajuudelle, Halla-aho totesi.

Hän ei kuitenkaan itse aio ottaa kantaa seuraajaansa.

- Sen tiedän, että puolueen jäsenistö osaa valita itselleen johdon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Hän on eri näköinen ja eri kuuloinen kuin minä olen ollut, mutta tästä ei pidä olla huolissaan. Perussuomalaisissa ei ole kyse johtajista vaan meistä kaikista, Halla-aho totesi.

Halla-aho sanoo jatkavansa sitä, mitä on tehnyt viimeisen vuosikymmenen eli "toimii parhaan kykynsä mukaan suomalaisen ja paremman Suomen puolesta kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna".

Lähipiirilleen hän kertoi ratkaisustaan jo noin vuosi sitten. Puolueen puheenjohtajisto ja eduskuntaryhmän johto saivat tiedon tammikuussa ja puoluehallitus sekä eduskuntaryhmä kokonaisuudessaan kuntavaalien jälkeen.

Perussuomalaisten neljästoista sääntömääräinen puoluekokous järjestetään 14.8–15.8. Seinäjoki Areenalla.

Kello 13.27: Täsmennetty, että lähipiiri kuuli asiasta noin vuosi sitten, ei vuosia sitten.

.