Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskiviikon jälkeen kovimmat helteet väistyvät – ukkoset rantautuvat etelästä

Rajuilma lähestyy Suomen rannikkoa etelästä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen. Ukkoset siirtyvät päivän mittaan pohjoisemmaksi.

Lounais-Suomessa on mitattu jo 23,7 metriä sekunnissa eteneviä puuskia. Myrskyksi luetaan yli 21 metriä sekunnissa etenevät puuskat.

– Kyllä siinä puita kaatuu varmasti, jos sellainen osuu kohdalle, Parviainen sanoo.

Myös Merivartiosto varoittaa Twitterissä voimakkaasta ukkosesta Saaristomeren alueella.

– Merivartiosto suosittelee pysymään maissa ja tarkistamaan, että veneet on kunnolla kiinnitetty laitureihin ja rannoille, Twitterissä kirjoitetaan.

Iltapäivän aikana ukkosrintama pyyhkäisee pääkaupunkiseudunkin yli ja illan aikana se etenee Keski-Suomeen.

Keskiviikon jälkeen 30 asteen helteet väistyvät

Kovimmat helteet väistyvät keskiviikon jälkeen. Vielä tänään lämpötila kipuaa yli 30 asteen.

– Tämä on varmaan viimeinen näin helteinen päivä. Loppuviikosta ollaan 25 asteen molemmilla puolilla, mutta 30 asteen helteet häviävät Venäjälle, Parviainen kertoo.

Myös ukkoskuurot rauhoittuvat yöhön mennessä. Juhannusta kohti sää poutaantuu, mutta yksittäisiä sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä.

Keskiviikkona Ilmatieteen laitos varoittaa laajalla alueella eteläisessä ja keskisessä Suomessa ukkosesta, sateesta ja helteestä.

Salossa kellarit tulvivat

Lounais-Suomessa on satanut ukkosrintaman myötä niin paljon vettä, että Salossa monet kellarit tulvivat, kertoo pelastuslaitos.

Päivystävän palomestarin Christian Antilan mukaan salama on sytyttänyt joitain ulkorakennuksia ja tuuli on kaatanut puita.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kehottaa Twitterissä keräämään irtotavarat pois pihoilta ja varautumaan sähkökatkoihin.