Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan pääministeri usutti kansalaisia rokotettaviksi vaikka lomat lähestyvätkin

Ranskan pääministeri Jean Castex usutti torstaina ihmisiä hakeutumaan innokkaammin rokotutettaviksi koronavirusta vastaan. Lomakauden lähestyminen on vähentänyt ranskalaisten intoa hakeutua piikille.

Castexin mukaan Ranskassa annetaan nyt noin 200 000 rokoteannosta päivässä, kun vielä viime kuussa parhaimpina päivinä annettiin yli puoli miljoona annosta joka päivä.

Ranskan tavoitteena on, että elokuun loppuun mennessä 35 miljoonaa ihmistä tai yli puolet kaikista ranskalaisista olisi saanut molemmat koronarokoteannoksensa. Ranskassa on noin 67 miljoonaa asukasta, joista noin 28 prosenttia on tällä hetkellä saanut molemmat rokoteannokset.

Venäjän koronaluvut korkeimmalla tasolla liki puoleen vuoteen

Venäjällä raportoitiin torstaina yli 20 000 uutta koronavirustartuntaa ja 568 viruksen seurauksena tapahtunutta kuolemaa. Määrä on korkein sitten tammikuun.

Tartunnoista yli 8 500 rekisteröitiin Moskovassa, missä rekisteröitiin myös liki sata uutta koronavainajaa.

Tartuntojen räjähdysmäinen nousu selittyy koronaviruksen erittäin herkästi tarttuvalla deltavariantilla. Uusista tartunnoista 90 prosenttia on deltavariantin aiheuttamia.

Moskovassa koronarajoituksia on kiristetty niin, että maanantaista lähtien ravintoloihin pääsevät vain ne, joilla on todistus koronarokotuksesta, todistus puolen vuoden sisällä sairastetusta koronasta tai tuore negatiivinen koronatestitulos.

Jo aikaisemmin yli 60 prosentille Moskovan palvelualojen työntekijöistä määrättiin pakollinen koronarokotus. Joukkoon kuuluvat muun muassa taksikuskit ja ravintoloiden työntekijät.

Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan tämäkin rokotus on kuitenkin tavallaan vapaaehtoinen.

– Se on vapaaehtoinen, koska ainahan voi hankkia toisen työpaikan, Peskov kuittasi.

Vaikka Venäjällä on annettu koronarokotuksia jo joulukuusta lähtien, vain runsaat 20 miljoonaa ihmistä Venäjän liki 146 miljoonasta asukkaasta on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.