Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa – toistakymmentä asukasta evakuoitiin, viisi sairaalahoitoon

Savonlinnassa keskusta-alueella syttyi puoliltaöin tuleen kuusikerroksinen kerrostalo. Talossa palon syttymishetkellä olleet 15 ihmistä evakuoitiin, ja heistä viisi toimitettiin sairaalahoitoon, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta. Osa ihmisistä oli hengittänyt palosta muodostuneita savukaasuja.

Kymmenelle ihmiselle on järjestetty tilapäismajoitus. Pelastuslaitoksen mukaan asukkaille on järjestetty kriisiapua.

– Oli onni onnettomuudessa, että oli juhannusaatto ja paljon ihmisiä oli poissa kotoa. Tuli eteni niin voimakkaasti etenkin siinä alkuvaiheessa. Vaikuttaa, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, kertoi päivystävä palomestari Eero Aho kuuden aikaan lauantaiaamuna.

Aluksi pelastuslaitokselta ja poliisista arvioitiin, että talossa oli syttymishetkellä sisällä useita kymmeniä ihmisiä.

Palo sai pelastuslaitoksen mukaan alkunsa salaman iskettyä Asemantiellä sijaitsevan talon katolle. Palo levisi myös muualle rakennukseen ja on nyt edennyt katolta alas ensimmäiseen kerrokseen saakka.

Tulipalo ei kuuden aikaan aamulla ollut enää voimakas, mutta pelastuslaitoksen mukaan useita pieniä palopesäkkeitä on edelleen ympäriinsä.

Pelastuslaitos siirtyi aamulla palon jälkisammutusvaiheeseen, jonka arvellaan kestävän koko juhannuspäivän ajan.

Ukkosrintama kulki syttymishetkellä Savonlinnan yli

Talo tulee tuhoutumaan pahoin. Palon sammuttua poliisi aloittaa palonsyyntutkinnan, ja kerrostalo käydään läpi vielä huone huoneelta.

Salaman isku on oletettu syttymissyy.

– Todella vahva ukkosrintama meni siitä yli, kertoi yleisjohtaja, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta noin kolmen aikaan yöllä.

Alueelle annettiin aiemmin vaaratiedote voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi, minkä lisäksi pelastuslaitos kehotti välttämään alueen läheisyydessä liikkumista vilkkaan hälytysajoneuvoliikenteen vuoksi. Vaaratiedote purettiin noin kello kolmen aikaan lauantaiyönä.

Paikalla on yön aikana ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 00.26 perjantain ja lauantain välisenä yönä.