Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridassa romahtaneessa kerrostalossa havaittiin vaurioita jo kolme vuotta sitten –tulipalo vaikeuttaa uhrien etsintää, kuolleita ei ole löytynyt lisää

Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa romahtaneessa kerrostalossa havaittiin vakavia rakennevaurioita jo kolme vuotta sitten, kertovat amerikkalaismediat .

Vuonna 2018 valmistunut insinööritoimiston raportti kertoi, että talon uima-altaan betonirakenteet olivat vaurioituneet ja että talon alla sijaitsevassa pysäköintihallissa oli halkeamia. Raportin perusteella valmisteltiin mittavaa remonttihanketta, jonka piti alkaa lähiaikoina. Toimiston arvion mukaan vauriot olivat suurelta osin suolaisen meri-ilman aiheuttamia.

Turma tapahtui Surfsiden kaupungissa Miami Beachin pohjoispuolella varhain torstaiaamuna paikallista aikaa.

Romahtaneen talon raunioista etsittiin lauantaina edelleen ihmisiä kameroiden, koirien ja kaikuluotainten avulla. Kuolleita on löydetty neljä, mutta kateissa on edelleen 159 ihmistä. Luvut eivät ole muuttuneet perjantaista.

– Meillä on edelleen toivoa. Me jatkamme etsintöjä ja toivomme löytävämme eloonjääneitä, sanoi Miami-Dade Countyn pormestari Daniella Levine Cava lauantaina.

Hänen mukaansa kaupungin viranomaiset eivät olleet tietoisia insinööritoimiston raportista. Pelastusviranomaisten mukaan etsintää vaikeuttaa se, että talossa on syttynyt tulipalo, joka levittää raunioihin savua. Tiedossa ei ole, kuinka paljon ihmisiä talossa oli sen romahtaessa aamun pikkutunteina torstaina.

Kateissa olevien ihmisten joukossa on ainakin parikymmentä ulkomaalaista, sekä Latinalaisen Amerikan maista että Kanadasta.

Tutkinta kestää kauan

Alueen rakennusviranomaisen mukaan vuonna 1981 valmistuneen kerrostalon oli määrä ennen romahdustaan saada 40-vuotistodistus. Viranomaisen mukaan hän oli itse kyseisen rakennuksen katolla alle vuorokausi ennen sen romahtamista, eikä katolla hänen mukaansa ollut mitään romahduksen syyhyn viittaavaa.

– Minulla on syystä kaksi sanaa sanottavana: asiaa tutkitaan, sanoi Jim McGuinness uutiskanava CNN :lle.

McGuinness sanoi olettavansa, että rakennusten kuntotodistusten voimassaoloaikaa lyhennetään 20 tai 30 vuoden pituiseksi onnettomuuden seurauksena.

Kaupungin viranomaiset ovat todenneet, että romahduksen syiden selvittäminen kestää kauan.

Yksi kerrostalon eloonjääneistä asukkaista on jo nostanut joukkokanteen taloa hallinnoivaa yhtiötä vastaan, koska katsoo sen laiminlyöneen rakennuksen kunnossapidon.