Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miamissa romahtaneen kerrostalon raunioista löydetty viides kuolonuhri – toistasataa ihmistä edelleen kateissa

Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa romahtaneen kerrostalon raunioista on löydetty viides kuolonuhri. Miami-Daden piirikunnan pormestari kertoi uhrista lauantai-iltana paikallista aikaa.

– Tänään etsintä- ja pelastustiimit löysivät yhden uuden ruumiin raunioista, minkä lisäksi etsinnöissä on löytynyt ihmisten jäänteitä, sanoi pormestari Daniella Levine Cava uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kerrostaloromahduksen jäljiltä on edelleen kateissa 156 ihmistä. Heidän joukossaan on ainakin parikymmentä ulkomaalaista, sekä Latinalaisen Amerikan maista että Kanadasta.

Tiedossa ei ole, kuinka paljon ihmisiä talossa oli sen romahtaessa.

Etsintöjä haitannut, talon raunioissa syttynyt tulipalo onnistuttiin lauantaina saamaan paremmin hallintaan. Ajan kuluminen on kuitenkin heikentänyt toivoa eloonjääneiden löytämisestä.

– Meillä ei ole voimavaraongelmaa, meiltä puuttuu hyvää onnea. Olemme taistelleet eri osatekijöitä vastaan, olemme taltuttaneet tulipaloa, mutta meillä on yksi päämäärä: saada ihmiset turvallisesti ulos raunioista ja takaisin perheidensä luokse, sanoi Surfsiden kaupungin pormestari Charles Burkett.

Turma tapahtui Surfsidessa Miami Beachin pohjoispuolella varhain torstaiaamuna paikallista aikaa.

Aiemmin amerikkalaismediat kertoivat, että romahtaneessa talossa havaittiin vakavia rakennevaurioita jo kolme vuotta sitten. Pormestari Cavan mukaan viranomaiset eivät olleet raportista tietoisia.