Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridan Miamissa romahtaneen kerrostalon kuolonuhrien määrä kasvaa – jo yhdentoista tiedetään kuolleen

Yhdysvaltojen Floridassa tapahtuneen kerrostaloromahduksen kuolonuhrien määrä on noussut yhteentoista. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CBS News .

Miami-Daden piirikunnan pormestari Daniella Levine Cava kertoi paikallista aikaa maanantaina lehdistötilaisuudessa, että raunioiden seasta oli löydetty jälleen yksi ruumis. Hänen mukaansa 150 ihmistä on vielä kateissa. Kaikkiaan 136 ihmisen tilanne on sen sijaan saatu vahvistettua.

Levine Cavan mukaan kerrotut luvut muuttuvat vielä. Etsintä- ja pelastusryhmät tekevät edelleen etsintöjä raunioiden keskellä toiveenaan löytää talon henkiin jääneitä asukkaita.

– Etsintä jatkuu, eikä se lopu ennen kuin saadaan ratkaisu, Floridan kuvernööri Ron DeSantis kertoi toimittajille maanantaina.

Piirikunnan pelastuslaitoksen edustaja Andy Alvarez kertoi uutiskanava ABC :lle, että rakennuksen sisältä on löytynyt tyhjiöitä, joista turmasta selviytyneitä voisi mahdollisesti löytyä. Viime tuntien aikana henkiinjääneitä ei kuitenkaan ollut löydetty.

– Me pidämme kiinni siitä toivosta, siitä uskosta, että pystymme pelastamaan jonkun, hän sanoi maanantaina ABC:n aamuohjelmassa.

Onnettomuuspaikalla työskentelevät yhdysvaltalaisryhmät ovat saaneet avukseen israelilaisia sekä meksikolaisia insinöörejä ja pelastusasiantuntijoita. Apuna on myös kaksi massiivista nostokurkea ja vainukoiria.

Tornitalossa ollut rakenteellisia vikoja

Turma tapahtui Surfside-nimisellä paikkakunnalla lähellä Miami Beachiä varhain torstaiaamuna paikallista aikaa.

Surfsiden pormestarin Charles Burkettin mukaan majoitusta ollaan järjestämässä niille, jotka haluavat mahdollisesti jättää kotinsa tornitalon lähes identtisestä "sisarrakennuksesta", joka sijaitsee viereisessä korttelissa. Toisessa tornitalossa ei ole vielä havaittu rakenteellisia ongelmia.

Rannalla sijaitseva 12-kerroksinen tornitalo romahti asukkaiden nukkuessa. Valvontakameranauhoissa näkyy, miten rakennus tuli maantasalle muutamissa sekunneissa.

Paikallista aikaa maanantaina avoimet kysymykset liittyivät pitkälti siihen, miten rakennus romahti niin nopeasti ja rajusti. Asiantuntijat ovat selvittäneet mahdollisia rakenteissa olleita kriittisiä vikoja.

Aiemmin yhdysvaltalaismediat kertoivat, että romahtaneessa talossa havaittiin vakavia rakennevaurioita jo kolme vuotta sitten. Pormestari Levine Cavan mukaan viranomaiset eivät olleet raportista tietoisia.

Romahdus voinut lähteä rakennuksen juurelta

Valvontanauhoja tarkastelleet asiantuntijat pallottelevat nyt ajatuksella "progressiivisesta romahduksesta". Tässä tapauksessa ongelma tai romahdus esimerkiksi parkkihallissa tai sitäkin alempana olisi voinut aiheuttaa lumipalloefektin ja suuremman tragedian.

– Se näyttää alkavan joko aivan tai hyvin läheltä rakennuksen pohjaa, useiden rakennelmien romahduksia tutkinut konsultoiva insinööri Donald Dusenberry kertoi yhdysvaltalaislehti New York Timesille .

Hän painotti, ettei kyse ole siitä, että rakenteet olisivat pettäneet rakennuksen yläosissa ja johtaneet sen romahtamiseen.

Viranomaisten mukaan tutkijat ovat olleet onnettomuuspaikalla tekemässä alustavaa selvitystä, jonka pohjalta päätetään mahdollisesta laajemmasta selvityksestä.

Uutistoimisto AFP kertoo, että Floridaa edustavan demokraattien kongressiedustajan Debbie Wasserman Schultzin mukaan on todennäköistä, että onnettomuudesta käynnistetään täysi tutkinta.