Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miamissa romahtaneen kerrostalon raunioista löydetty tähän mennessä 16 kuolonuhria

Floridan Miamissa viime viikolla romahtaneen kerrostalon raunioista on löytynyt tähän mennessä 16 kuolonuhria, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Kateissa on edelleen yli 140 ihmistä.

Turma tapahtui Surfside-nimisellä paikkakunnalla lähellä Miami Beachiä viime viikon torstaina paikallista aikaa asukkaiden nukkuessa. Rannalla sijaitseva 12-kerroksinen tornitalo romahti maan tasalle muutamissa sekunneissa.

Israelilaista pelastus- ja etsintätöihin erikoistunutta ryhmää johtava eversti Golan Vach kertoi keskiviikkona CNN:lle, että toiveet eloonjääneiden löytämiseksi näin pitkän ajan kuluttua ovat hyvin pienet.

– Meidän täytyy olla realisteja, hän lisäsi.

Eloonjääneitä ei ole löytynyt

Rakennuskompleksin pystyyn jääneen osan asukkaat kertovat heränneensä yöllä ääneen, joka muistutti ukkosen jylinää. Samassa heidän huoneensa alkoivat täristä.

– Se oli kuin maanjäristys, sanoi Janette Aguero uutistoimisto AFP:lle.

Hän pakeni perheineen rakennuksen 11. kerroksesta.

Paikalle pian saapuneet pelastustyöntekijät auttoivat kymmenien ihmisten evakuoinnissa ja pelastivat teini-ikäisen pojan elävänä raunioista. Tämän jälkeen ketään ei ole löydetty turmapaikalta elossa, vaikka valtava määrä etsintä- ja pelastustyöntekijöitä on tehnyt etsintöjä apunaan vainukoiria ja nostokurkia.

"Kyse ehdottomasti yhä etsintä- ja pelastustehtävästä"

Kaikkiaan yli 200 ihmistä työskentelee turmapaikalla etsien elonmerkkejä. Pelastusryhmiä on paikalla Floridasta ja ulkomailta.

Miami-Daden piirikunnan pelastustoiminnan johtaja Alan Cominsky painotti keskiviikkona, että kyse on ehdottomasti yhä etsintä- ja pelastustehtävästä, kertoi CNN. Työtä vaikeuttaa hänen mukaansa se, että suuret betonilevyt murenevat, kun niitä yritetään siirtää.

Floridalaisviranomaiset ovat CBS :n mukaan pyytäneet liittovaltion hallintoa lähettämään paikan päälle ylimääräisen kaupunkioloihin erikoistuneen pelastusryhmän auttamaan romahduksen jälkimainingeissa.

Presidenttipari vierailee onnettomuuspaikalla

Kysymyksiä on herättänyt muun muassa se, miten rakennus romahti niin nopeasti ja rajusti. Asiantuntijat ovat selvittäneet mahdollisia rakenteissa olleita kriittisiä vikoja.

New York Timesille asiaa kommentoineen insinöörin mukaan romahdus näyttää alkaneen rakennuksen pohjan paikkeilta tai sen läheltä.

Presidentti Joe Bidenin on määrä vierailla Surfsidessa puolisonsa Jill Bidenin kanssa torstaina. Presidenttiparin kerrotaan haluavan muun muassa tavata perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tragedian.