Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalastuslupien myynti keskeytetään neljään koskeen, syynä veden lämpeneminen

Metsähallitus kertoo keskeyttävänsä kalastuslupien myynnin kalastuskohteisiin, joissa veden lämpötila on noussut lohien kannalta kriittiseksi.

Lupamyynti keskeytetään perjantaista alkaen neljässä koskessa: Viitasaaren Keihärinkoskella ja Kolima-Keiteleen koskireitillä, Heinäveden Karvionkoskella ja Kotalan koskilla Virroilla. Metsähallitus tarkkailee tilannetta myös muissa vesistöissä.

Koskien vedet ovat lämmenneet 21 asteeseen, osassa jopa 22 asteeseen. Lisäksi tulevaksi viikoksi on luvattu hellettä, joten vedet lämpenevät entisestään. Lohikalojen kalastusta suositellaan vältettäväksi, kun veden lämpötila nousee yli 20 asteen.

Osa lajeista sietää lämmintä paremmin

Vaikka lupamyynti keskeytetään, Metsähallitus ei peru kohteisiin jo ostettuja kalastuslupia. Metsähallitus kuitenkin suosittelee, että helteiden jatkuessa kalastus suunnataan lämmintä paremmin sietäviin kalalajeihin, kuten ahveneen, haukeen ja kuhaan. Kalastajat voivat myös siirtää lupia myöhäisempään ajankohtaan.