Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksinäisiä naisia kyytiin ottaneelle taksikuskille syytteet – syytetään muun muassa useista raiskauksista ja vapaudenriistoista

Useista seksuaalirikoksista epäiltyä helsinkiläistä taksinkuljettajaa vastaan on nostettu joukko syytteitä Helsingin käräjäoikeudessa.

Nelikymppistä miestä syytetään muun muassa yhdestä törkeästä raiskauksesta, useista perusmuotoisista raiskauksista sekä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Lisäksi miestä vastaan on nostettu syytteitä useista vapaudenriistoista, salakatseluista, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, huumausainerikoksesta, alkoholirikkomuksesta sekä kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että mies otti kyytiin yksin liikkuneita naisia muualta kuin taksitolpalta ja tarjosi heille matkan aikana alkoholia. Poliisin mukaan mies vei uhrit asuntoon Helsingin ulkopuolelle ja teki heille seksuaalista väkivaltaa sekä autossa että perillä asunnossa.

Poliisin mukaan miehen auton katolla oli ollut taksikyltti ja kyseessä oli ollut luvallinen taksi.

Käräjäkäsittelylle varattu viisi päivää

Syyttäjä Nelli Karikko ei halunnut torstaina tarkemmin avata syytteiden sisältöä, koska käräjäkäsittely alkaa vasta ensi viikolla. Hän kertoi kuitenkin, että rikosten epäillään alkaneen vuonna 2019 ja jatkuneen tämän vuoden puolelle.

– Asian tutkinnan myötä ilmeni lisää erinäisiä epäiltyjä rikoksia, joita alettiin tutkimaan ja joista on nyt syytteet myös nostettu, Karikko sanoi STT:lle.

Nyt syytteessä olevissa teoissa on neljä epäiltyä uhria. Lisäksi poliisi kertoi viime kuussa, että esitutkinnassa on tullut ilmi lisää epäiltyjä uhreja, joiden osalta tutkinta jatkuu.

Syytteiden käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina. Asian käsittelyyn on varattu viisi päivää.