Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikan poliisi nappasi lähes vuoden pakoilleen uusnatsijohtajan

Kreikan poliisi kertoo saaneensa kiinni lähes vuoden virkavaltaa pakoilleen uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton varapuheenjohtajan. Christos Pappas otettiin kiinni kotoaan Ateenan Zografoun kaupunginosasta.

Pappas, 59, tuomittiin viime lokakuussa yli 13 vuoden vankeuteen muun muassa murhasta, rikollisryhmän johtamisesta ja laittomien aseiden hallussapidosta, mutta häntä ei saatu toimitettua vankilaan.

Pappas on viimeinen Kultaisen aamunkoiton johtaja, joka oli onnistunut välttelemään virkavaltaa. Myös muassa puolueen puheenjohtaja Nikos Michaloliakos on tuomittu yli 13 vuodeksi vankeuteen.

Kultainen aamunkoitto sai muukalaisvihaan ja talouskurin vastustamiseen keskittyneellä kampanjallaan 18 parlamenttipaikkaa vuoden 2012 parlamenttivaaleissa, jolloin talouskriisi oli Kreikassa syvimmillään. Viimeisimmissä parlamenttivaaleissa toissa vuonna puolue ei saanut yhtään ehdokasta läpi.