Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kuoli pudottuaan veteen kahden pienen huviveneen törmäyksessä Kokkolan edustalla

Mies kuoli kahden pienen huviveneen törmäyksen seurauksena Keski-Pohjanmaalla Kokkolan edustalla, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto.

Poliisin mukaan veneistä pienemmässä oli kaksi ihmistä ja isommassa yksi. Meripelastusjohtaja Jussi Ikolan mukaan veneet olivat 5–7 metrin pituisia huviveneitä. Poliisin mukaan isommassa veneessä oli vain kuljettaja, pienemmässä kaksi henkilöä.

Pienemmän veneen kuljettaja joutui veden varaan törmäyksen vuoksi ja vaipui elottomaksi. Onnettomuudesta ilmoittanut veneilijä piti veden varaan joutunutta miestä pinnalla. Paikalle saapuneet pelastusviranomaiset yrittivät elvyttää elotonta miestä tuloksetta.

Ikolan mukaan kuollut mies oli keski-iän ylittänyt. Miehen kanssa samassa veneessä ollut niin ikään keski-iän ylittänyt nainen ja toisessa veneessä ollut keski-ikäinen mies selvisivät törmäyksessä ilman merkittäviä vammoja.

Onnettomuus sattui Kokkolan sisäänmenoväylällä lauantaina hieman ennen kello yhtä. Ikolan mukaan tarkempi tapahtumapaikka oli Kokkolan Ykspihlajan edustalla noin neljän kilometrin päässä rannikosta.

Ikolan mukaan toinen veneistä oli hieman toista nopeakulkuisempi, mutta molemmat olivat tavanomaisia huviveneitä. Ikolan mukaan molempiin veneisiin tuli lieviä vaurioita, mutta ne pystyttiin hinaamaan Kokkolaan.

Törmäykseen johtaneista syistä ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa. Tapahtumahetkellä sää oli selkeä ja aurinkoinen.

– Tuulta ei ollut nimeksikään, noin kolme metriä sekunnissa, Ikola kertoo.

Poliisi aloitti onnettomuuteen liittyvän esitutkinnan välittömästi pelastustoimenpiteiden jälkeen. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.