Tokioon julistetaan virushätätila olympialaisten ajaksi – kesäolympialaisissa kilpaillaan ilman yleisöä

Olympiarenkaat poliisien taustalla Tokion kansainvälisellä lentoasemalla 8. heinäkuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion kesäolympialaiset järjestetään pahentuneen korovirustilanteen takia ilman yleisöä. Kisajärjestäjät vahvistivat tiedon torstaina. Tokion kaupunkiin oli aiemmin torstaina päätetty julistaa olympialaisten yli jatkuva virushätätila.

Edellinen hätätila Tokiossa päättyi kesäkuussa, minkä jälkeen koronavirustartunnat ovat lähteneet kaupungissa jälleen nousuun. Kisajärjestäjät kävivät olympiakisoja koskevan keskustelun Tokion ja Japanin viranomaisten kanssa.

– Olemme päätyneet sopimukseen, jonka perusteella Tokion kilpailupaikoille ei oteta yleisöä, kesäolympialaisten järjestelyistä vastaava Tamayo Marukawa sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Pieni osa olympialaisten lajeista kisataan muissa Japanin kaupungeissa kuin Tokiossa, joten kisoista ei tule välttämättä täysin suljetut. Jo aiemmin oli päätetty, etteivät ulkomaiset kisaturistit pääse seuraamaan olympiakisoja.

Kesäolympialaisten on määrä alkaa Tokiossa 23. heinäkuuta ja päättyä 8. elokuuta. Japanin pääministeri Yoshihide Suga kertoi torstaina, että hätätila Tokiossa kestää 22. elokuuta asti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka