Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii yliajoa Helsingin Kalliossa – uhri raahautui ajoneuvon mukana ja paiskautui maahan Helsinginkadulla

Helsingin poliisilla on tutkinnassa tapaus, jossa miehen epäillään ajaneen jalankulkijan yli, Helsingin poliisilaitos kertoo tiedotteessa.

Tapaus sattui Harjutorilla keskiviikkona 14. päivä heinäkuuta.

Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi miespuolisen jalankulkijan yli ja poistui paikalta osoitteessa Helsinginkatu 3-5.

Uhri oli lähestynyt epäillyn pysäytettyä autoa ennen yliajoa. Kuljettaja oli kiihdyttänyt nopeasti ja osunut uhriin auton vasemmalla etukulmalla.

– Uhri otti kiinni auton ikkunasta ja raahautui ajoneuvon mukana, kun epäilty jatkoi ajamista. Asianomistaja käski kertomansa mukaan kuljettajaa pysähtymään, tiedotteessa kuvaillaan.

– Esitutkinnan perusteella epäilty vain kiihdytti vauhtia. Hän heilutti autoa puolelta toiselle ja teki tiukan käännöksen, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tuomas Lindholm.

– Uhri paiskautui maahan ja pyöri Helsinginkadun yli vastapäiselle liikenteenjakajalle. Epäilty kaasutti pois paikalta.

Uhri selvisi tilanteesta lievin fyysisin vammoin. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeän pahoinpitelyn yritys.

Poliisi toivoo silminnäkijätietoja ja vihjeitä, jotka voi lähettää osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai soittaa numeroon 050 562 7405.