Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YleX-ohjelma laitettiin tauolle – ohjelmaan viitattiin Punkstoo-keskustelussa

Yleisradion musiikkimedia YleX:n radio-ohjelma Uuden musiikin rockshow jää toistaiseksi tauolle, YleX kertoo Twitterissä .

Ohjelmaan on viitattu Instagramissa toimivan Punkstoo-tiliin liittyvissä keskusteluissa, YleX tviittaa.

YleX kertoi Instagram-tilillään , etteivät he "voi kommentoida yksittäisiä tapauksia yksilönsuojan takia".

Anonyymi Punkstoo-tili on viime päivinä tuonut esiin punk-piirien ongelmakohtia. Tilillä on noin sata julkaisua, joissa kerrotaan seksuaalisesta, fyysisestä ja henkisestä väkivallasta alan musiikkipiireissä.

STT:n tiistaina haastattelema Huora-punkyhtyeen laulaja Anni Lötjönen kertoi, ettei ole kokenut punk-piirejä turvalliseksi. Lötjönen kertoi todistaneensa väkivaltaa, johon on hänen mukaansa suhtauduttu omituisen hyväksyvästi. Lötjönen kirjoitti kokemuksistaan myös itse Punkstoo-tilille.

Punsktoo herättää Lötjösessä toivoa siitä, että jatkossa ongelmiin on pakko puuttua.

–  Tämä ei ole vain punkin ongelma, se on tärkeää korostaa, mutta nyt oli punkin vuoro.

Helsingin poliisilla ei tiedossa Punkstoo-keskusteluun viittaavia rikosilmoituksia

Tili nousi suuren yleisön tietoisuuteen viikonlopun ja alkuviikon aikana, kun valtamedia teki uutisia aiheesta.

Maanantaina punk-yhtye Pää kiin keulakuva Teemu Bergman kertoi Facebookissa , että yhtyeen sovitut esiintymiset on peruttu ja pahoitteli päivityksessään huonoa ja välinpitämätöntä käytöstään niiltä, joita on loukannut.

Bergmanin asianajajan Hannu Kaitaluoman mukaan keikat peruttiin Punkstoo-tilillä esitettyjen, muun muassa sanallista ja fyysistä seksuaalista häirintää koskevien väitteiden vuoksi.

Helsingin poliisista kerrottiin keskiviikkona iltapäivällä, että sille ei ole toistaiseksi tullut yhtään Punkstoo-keskustelun asioihin viittaavaa rikosilmoitusta.

– Toistaiseksi Helsingin poliisille ei ole tehty yhtään rikosilmoitusta tästä asiasta, mistään näistä kokonaisuuksista.