Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaismies loukkaantui pudottuaan vesijetin kyydistä Viron vesillä – vapaaehtoispelastajat Vormsin saarelta pelastivat miehen rantaan

40-vuotias suomalaismies loukkaantui Haapsalun lähistöllä Virossa lauantaina pudottuaan vesijetin kyydistä merellä.

Tallinnan meripelastuskeskus sai tiedon tapahtuneesta hieman ennen kahta iltapäivällä, Viron poliisin ja rajavartioston viestinnästä kerrotaan STT:lle sähköpostitse.

Paikalle lähetettiin vapaaehtoispelastajia Vormsin saarelta, jotka toivat miehen rantaan, viestinnästä kerrotaan. Loukkaantunut mies kuljetettiin hoitoon ambulanssilla.

Länsi-Suomen merivartiosto kertoi aiemmin suomalaisseurueen hätätilanteesta Twitterissä .

– Ilmeisesti toinen puoli kehosta oli tunnoton ja he eivät saa häntä ylös, vaan he roikottavat häntä jetin kyljellä ja olivat ajautumassa karikkoon, kertoi meripelastusjohtaja Lars Saarinen Länsi-Suomen merivartiostosta STT:lle.

Seurueeseen kuului kaikkiaan kuusi vesijettiä.

Seurue soitti Saarisen mukaan hätäpuhelun Turun meripelastuskeskukseen kahden jälkeen iltapäivällä. Turusta varmistettiin, että Tallinnan meripelastuskeskuksella oli tieto tapauksesta.

Ohi menneeltä purjeveneeltä oli tätä ennen ilmoitettu tapahtuneesta VHF-radiolla Tallinnan meripelastuskeskukseen, Saarinen kertoo. Vene ei ollut kuitenkaan kyennyt itse menemään apuun, koska tapahtumapaikalla oli niin matalaa.

Suomalaisia pulassa Korallimerellä Australian pohjoispuolella

Länsi-Suomen merivartiosto kertoi illalla seitsemän aikoihin Twitterissä myös suomalaisesta venekunnasta, joka on avuntarpeessa Korallimerellä Australian pohjoispuolella. Merivartioston mukaan purjeveneestä on katkennut puomi, mikä hidastaa veneen kulkua, ja uhkana on juomaveden loppuminen. Tiedot on välitetty Australian pelastusviranomaiselle.

Purjeveneessä on kaksi ihmistä.