Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korallimerellä pulaan joutuneilla suomalaispurjehtijoilla ei akuuttia hätää

Australian lähettyvillä Korallimerellä vaikeuksiin joutunut suomalaiskaksikko eteni sunnuntaina hitaasti kohti Australian rannikkoa.

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtaja Jussi Ikola kertoo, että paikalliset meripelastusviranomaiset tarkkailevat tilannetta.

– Australialaiset ovat saaneet heihin myös radioyhteyden ja ryhtyvät tarvittaviin toimiin myöhemmässä vaiheessa, hän sanoo STT:lle.

Ikolan mukaan suomalaispurjehtijoilla ei ole akuuttia hätää. Matkantekoa hidastaa kuitenkin poikki mennyt puomi ja rikkinäinen purje. Kaksikko on yhä noin 600 kilometrin päässä Australian mantereesta.

– Vauhti, millä he kykenevät etenemään, on hyvin hidas, ja he ovat niin kaukana mantereesta tai suojasatamasta, että he eivät tämänhetkisellä vauhdillaan ehdi satamaan ennen kuin heiltä loppuu vesi ja ruoka, hän kiteyttää.

Länsi-Suomen merivartiosto sai lauantaina yhteydenoton pulaan joutuneista suomalaisista purjehtijoista. Ikolan mukaan tämäntyyppisiä avunpyyntöjä suomalaisista, jotka ovat joutuneet ongelmiin kansainvälisillä vesillä, tulee muutamia vuosittain.