Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maastopalo saatu hallintaan Kalajoella – savua levinnyt naapurikuntiin asti

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla voimakkaasti levinnyt maastopalo on saatu hallintaan. Sammutustyöt jatkuvat pelastuslaitoksen mukaan läpi yön.

– Voi sanoa, että palo on saatu hallintaan. Ensi yönä sammutustoimien pitää onnistua, ettei se huomenna lähde uudestaan palamaan, valmiuspäällikkö Markus Vehkoja Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo STT:lle.

Palopaikka sijaitsee Raution kylästä noin 7 kilometriä lounaaseen. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kahden maissa iltapäivällä. Maastopalo levisi voimakkaimmillaan 500–600 metrin rintamalla, Jokilaaksojen pelastuslaitos tiedotti. Maastopalosta syntyi myös uusia paloja.

– Paloalue on 850 kertaa 650 metriä. Kivikkoista metsämaastoa, jota on hankala sammuttaa, Vehkoja sanoo.

Useita kymmeniä yksiköitä sammutustöissä

Jokilaaksojen pelastuslaitos kertoi seitsemän aikaan Twitterissä, että paikalla oli 24 ajoneuvoa ja noin 75 ihmistä sammuttamassa maastopaloa. Lisäksi kohteessa oli Rajavartiolaitoksen helikopteri. Puoli kymmeneltä illalla palopaikalla oli Vehkojan mukaan yhä yli 50 ihmistä sammutustöissä.

Savunmuodostus maastopalosta on ollut runsasta. Savuhavaintoja on tullut muun muassa Nivalan ja Haapajärven suunnalta.

– Naapurikuntiin asti tullut Kalajoen savuja, Vehkoja kertoo.

Maastopalo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Syttymissyy arvioidaan myöhemmin, pelastuslaitos kertoo. Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa metsäpalovaroitus.