Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Slipknotin perustajajäseniin kuulunut rumpali Joey Jordison on kuollut 46-vuotiaana

Yhdysvaltalaisen metalliyhtye Slipknotin perustajajäseniin kuulunut Joey Jordison on kuollut 46-vuotiaana, kertovat muun muassa yhdysvaltalaiset viihdelehti Variety ja musiikkilehti Rolling Stone .

Jordisonin kuolemasta kertoi hänen perheensä tiedotteessa, jonka mukaan hän kuoli nukkuessaan tämän viikon maanantaina. Tarkkaa kuolinsyytä tiedotteessa ei kerrottu.

Jordison oli Iowan osavaltiossa sijaitsevassa Des Moinesin kaupungissa vuonna 1995 perustetun yhtyeen alkuperäinen rumpali. Hän takoi bändikavereilleen tahtia aina 2010-luvun alkupuolelle saakka.

Rolling Stonen mukaan Jordison oli myös mukana kirjoittamassa useita yhtyeen suurimmista hiteistä. Lehden mukaan muusikon virtuoosimaiset rumpusoolot sekä hänen tyyneytensä lavalla tekivät hänestä monen Slipknot-fanin lempijäsenen koko yhtyeen riveistä.

Brittilehti Guardianin mukaan Jordison soitti rumpuja kaikkiaan neljällä Slipknotin studioalbumilla. Hän voitti 2000-luvulla myös muun yhtyeen kanssa Grammy-palkinnon Before I Forget -kappaleella.

Jordisonin ja yhtyeen välit erkanivat vuoden 2013 lopulla.

Hermosairaus vei soittokyvyn

Varietyn mukaan Jordison nähtävästi potkittiin bändistä. Lehden mukaan Jordison oli yhtyeestä lähtemisensä yhteydessä kirjoittanut Facebookissa, ettei hän ollut irtisanoutunut. Lisäksi hän kertoi lähdön tulleen hänelle itselleen yllätyksenä.

Rolling Stone sen sijaan kertoo rumpalin lähteneen yhtyeestä "henkilökohtaisista syistä". Muutamaa vuotta myöhemmin Jordison paljasti lähtönsä johtuneen hermosairaudesta, joka vaikeutti rumpujen soittamista.

– En pystynyt enää soittamaan. Se oli ms-taudin muoto, jota en toivoisi pahimmalle vihamiehellenikään, kommentoi Jordison sairauttaan vuonna 2016 Rolling Stonen ja Guardianin mukaan.

Jordison kertoi tuolloin taistelleensa tautia vastaan muun muassa salikuntoilun ja terapian avulla.

Varietyn mukaan Jordison soitti Slipknotin lisäksi rumpuja myös muun muassa Scar the Martyr -yhtyeessä sekä viimeisimmässä yhtyeessään Sinsaenumissa. Lisäksi hän soitti uransa aikana kitaraa Murderdollsissa.

Guardianin mukaan hän soitti vuosien saatossa rumpuja myös muun muassa Metallican, Kornin, Satyriconin, Ministryn ja Rob Zombien live-keikoilla.