Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusille alueille voimaan kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset

Valtioneuvosto on päättänyt, että ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Satakunnan maakunnissa.

Aikaisemmin asetetut kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

Kiihtymisvaiheen rajoitukset merkitsevät, että baareissa asiakasmäärä rajoitetaan sisätiloissa puoleen normaalista ja muissa ravintoloissa kolmeen neljäsosaan.

Ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 7–24, ja ne saavat olla avoinna kello 5–01.

Rajoitukset tulevat voimaan huomenna.

Jokaisella asiakkaalla pitää lisäksi olla sisätiloissa oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Valtioneuvoston asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä. Aukioloja koskevat rajoitukset eivät koske myöskään Suomen ja ulkomaiden välistä lento- tai laivaliikennettä eikä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä oleva ravintoloita.

Rajoituksia tarkastellaan taas uudelleen ensi viikolla.

Suomessa raportoitiin tänään valtava määrä uusia koronatartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi aiemmin, että tänään Suomessa on raportoitu 765 uutta koronavirustartuntaa. Luku on suurimpia Suomessa raportoituja päivittäisiä tartuntamääriä koko pandemian ajalta. Viimeksi yhtä korkeita tartuntalukuja on raportoitu maaliskuussa.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5  558 tartuntaa, mikä on 2  468 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 3  090.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) kertoi kuitenkin lisäksi, että koronan vuoksi sairaalahoitoa tarvitsevissa korostuvat nuoret aikuiset ja rokottamattomat potilaat.

Sairaalahoidon tarve on kasvanut aiempaa loivemmin, sillä riskiryhmien rokotuskattavuus on hyvä. Ikäihmisten keskuudessa koronan ilmaantuvuus ja kuolemantapaukset ovat laskeneet erittäin alhaisiksi.

Keskiviikkona koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli 57 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli 6.

Uusista koronatapauksista lähes 80 prosenttia deltaa

Valtioneuvoston asetusmuistion mukaan tapausmäärät ovat heinäkuun alusta lähtien nousseet erityisesti 15–29-vuotiaiden ikäryhmässä.

– Tämä ikäryhmä on sosiaalisesti aktiivinen ja viettää merkittävästi vapaa-aikaa erityisesti baareissa, pubeissa ja muissa vastaavissa alkoholin myyntiin keskittyneissä ravitsemisliikkeissä, muistiossa sanotaan.

Yli puolet kaikista tartunnoista todettiin 10–29-vuotiailla 19.–25. heinäkuuta. Tapaukset painottuivat erityisesti 18–21-vuotiaisiin.

Sairaanhoitopiirien alueellisten yhteistyöryhmien itse tekemien arviointien perusteella yksikään alueista ei ollut 27. heinäkuuta leviämisvaiheessa. Kymmenen sairaanhoitopiiriä oli määritelty kiihtymisvaiheeseen. Valtaosalla alueista ilmaantuvuus on kasvanut neljän viime viikon seurantajakson aikana.

Muistion mukaan deltamuunnosta on nyt tavattu kaikissa sairaanhoitopiireissä, Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta. Viimeisissä otoksissa deltamuunnos on edustanut jo lähes 80 prosenttia uusista tapauksista.