Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Koronapotilaiden määrä sairaaloissa kasvanut 28 henkilöllä,uusia tartuntoja raportoitu tänään 345 – altistuneen karanteenisuositus lyhenee kymmeneen päivään

Suomessa on raportoitu 345 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 935 tartuntaa, mikä on 3 210 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 107 666.

Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 93 ihmistä, joista tehohoidossa on seitsemän. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista 28 ihmisellä. Tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin viime perjantaina.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 123, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 67. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on noin 205.

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,68 miljoonaa ihmistä eli 66,2 prosenttia Suomen väestöstä.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 35,2 prosenttia, mikä tarkoittaa yli 1,95:tä miljoonaa ihmistä.

Altistuneiden karanteenisuositus lyhenee, sairastuneiden eristysaika ei muutu

Koronalle altistuneen karanteenin kestoksi suositellaan jatkossa kymmentä vuorokautta aiemman 14 vuorokauden sijaan, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koronaan sairastuneen eristysaikaa ei olla muuttamassa.

Muutos karanteenisuositukseen tulee voimaan tänään. Altistuneiden on muutoksen jälkeenkin seurattava oireiden ilmaantumista 14 päivää altistumisesta.

THL:n mukaan suositus muuttuu, koska uuden tiedon perusteella lyhyempi karanteeniaika on riittävä. Perusoikeuksia voi rajoittaa vain lakiin perustuen ja välttämättömistä syistä.

Päätöksen karanteenin kestosta tekee aina tartuntatautilääkäri, ja erityistilanteissa karanteeniaikaa voi myös pidentää.

Altistuneen karanteenin voi purkaa, jos kuudennen karanteenipäivän jälkeinen testi on negatiivinen.

Täyden rokotussarjan saaneille tai koronan jo sairastaneille ei edelleenkään suositella karanteenia altistumisen jälkeen.