Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juho Eerola ei tavoittele perussuomalaisten puheenjohtajuutta

Eduskunnan varapuhemies ja perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola ei lähde mukaan perussuomalaisten puheenjohtajakisaan.

Eerola arvioi tiedotteessaan, ettei olisi perussuomalaisten puheenjohtajana ratkaisevalla tavalla parempi kuin esimerkiksi puheenjohtajaehdokkaiksi ilmoittautuneet kansanedustajat Riikka Purra tai Sakari Puisto.

Eerola perustelee puheenjohtajakisasta poisjäämistään myös asemallaan eduskunnan varapuhemiehenä, sillä se on hänen mukaansa suuri luottamustehtävä ja kunnianosoitus. Tehtävästä luopuminen henkilökohtaisen kunnianhimon vuoksi olisi Eerolan mukaan falskia.

Eerolan mukaan puolueen puheenjohtajan ja varapuhemiehen tehtävien yhdistäminen ei ole mahdollista.

– Johtavan oppositiopuolueen puheenjohtajan on oltava ärhäkkä hallituksen haastaja, eikä puolueeton puheenvuorojen jakaja ja nuijan koputtelija, Eerola kirjoittaa.

"Katsotaan uudestaan kahden vuoden päästä"

Eerola ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että olisi jatkossa tavoittelemassa puolueen puheenjohtajuutta.

– Katsotaan uudestaan kahden vuoden päästä, miten nyt valittava puheenjohtaja on selviytynyt, Eerola kirjoittaa.

Eerola kertoo tavoittelevansa Seinäjoen puoluekokouksessa nykyisen asemansa säilyttämistä eli puolueen kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa.

Eerola on toiminut perussuomalaisten varapuheenjohtajistossa vuosina 2011–15 ja uudestaan vuosina 2017–21.

– Kun puolue nyt valitsee itselleen uuden puheenjohtajan, tarvitaan rinnalle kokemusta, Eerola painottaa.

Perussuomalaisille valitaan uusi puheenjohtaja Seinäjoen puoluekokouksessa vajaan kahden viikon kuluttua.

Kansanedustajina toimineiden Purran ja Puiston lisäksi puheenjohtajuutta tavoittelevat myös valtakunnanpolitiikassa vähemmän näkyvyyttä saaneet Kristiina Ilmarinen, Ossi Tiihonen, Zara Villikka ja Urpo Vähäranta.