Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikassa Evian saarella evakuoitu satoja asukkaita – saarella kaksi suurta paloaluetta

Kreikassa Evian saarella pelastustyöntekijät jatkoivat sunnuntaina maastopalojen sammutustöitä epätoivoisten paikallisten ihmisten avustamana. Sadat asukkaat ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan.

Pelastustoimesta vastaava varaministeri Nikos Hardalias kertoi sunnuntaina, että sammuttajilla on edessään jälleen raskas yö.

– Saarella on kaksi suurempaa paloaluetta, yksi pohjoisosassa ja yksi eteläosassa, Hardalias sanoi.

Hän lisäsi, että voimakkaat tuulet ohjaavat pohjoisosan maastopaloa kohti rantakyliä.

Hardaliasin mukaan sammutustöihin Evian saarella osallistuu yhteensä 17 lentokonetta ja helikopteria.

Paloja roihuaa maan toiseksi suurimman saaren Evian lisäksi ainakin Attikan niemimaalla, missä sijaitsee muun muassa maan pääkaupunki Ateena, sekä Peloponnesoksen alueella maan lounaisosassa.

Peloponnesoksen alueella tilanne oli sunnuntaina jo aiempaa vakaampi ja Attikassa tilanne on paranemassa, Hardalias sanoi.

Kreikan maastopaloissa on toistaiseksi kuollut kaksi ihmistä.

Lento-onnettomuuteen joutunut sammuttaja selvisi turmasta

Maastopalojen sammutustöihin osallistunut lentokone joutui lento-onnettomuuteen, kertoivat pelastusviranomaiset sunnuntaina.

Koneen lentäjä selvisi turmasta ehjin nahoin, ja hän sai myös apua paikallisilta pelastustyöntekijöiltä, kertoi kreikkalainen uutistoimisto Ana.

Onnettomuus tapahtui Jooniansaariin kuuluvalla Zakynthoksen saarella Kreikan länsiosassa.