Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tshadissa 22 ihmistä kuollut maanviljelijöiden ja paimentolaisten yhteenotoissa

Afrikan keskiosissa sijaitsevassa Tshadissa on kuollut 22 ihmistä maanviljelijöiden ja paimentolaisten yhteenotoissa. Paikallisviranomaisten mukaan yhteenotot leimahtivat, kun arabipaimentolaiset halusivat siirtyä karjansa kanssa toiseen paikkaan maanviljelijöiden peltojen läpi.

Viranomaiset kertovat, että yhteenotto tapahtui Zohanan kylässä 200 kilometriä itään Tshadin pääkaupungista N'Djamenasta. Yhteenotossa lisäksi haavoittui 18 ihmistä.

Tshadin hallituksen tiedottaja Abdramane Koulamallah kertoi, että hallituksen joukkoja lähetettiin tapahtumapaikalle valvomaan järjestystä.

Maanviljelijöiden ja paimentolaisten yhteenotot etenevät yleensä samankaltaisen kaavan mukaan. Paimentolaiset tuovat laumansa viljelijöiden pelloille ja tuhoavat näin viljelijöiden satoa. Yhteenotot ovat yleisiä maan keski- ja eteläosissa, missä monilla asukkailla on aseita.

Koumallahin mukaan viranomaiset ovat aloittaneet asukkaiden riisumisen aseista. Lisäksi "osapuolet ovat sovittaneet kiistansa ja rauha on palannut alueelle".

Maan pitkäaikainen presidentti kuoli keväällä

Tshad nousi tämän vuoden huhtikuun puolivälin jälkeen puheenaiheeksi, kun maata yli kolmekymmentä vuottanut hallinnut presidentti Idriss Deby Itno kuoli 68-vuotiaana. Presidentti menetti maan armeijan mukaan henkensä islamistikapinallisia vastaan käydyssä taistelussa saamiinsa vammoihin. Debyn kuoltua valta siirtyi sotilasneuvostolle, jota johtaa Debyn 37-vuotias poika Mahamat Idriss Deby Itno.

17 miljoonan asukkaan Tshad kuuluu maailman köyhimpiin maihin, vaikka sillä on mittavat öljyvarannot.