Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prinssi Andrew haastettiin New Yorkissa oikeuteen – syytetään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta

Britannian kuninkaalliseen perheeseen kuuluva prinssi Andrew on haastettu oikeuteen Yhdysvaltain New Yorkissa. Häntä syytetään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Asianomistajan, nykyisin 38-vuotiaan Virginia Giuffren mukaan edesmennyt seksuaalirikollinen ja liikemies Jeffrey Epstein oli säännöllisesti käyttänyt häntä hyväkseen ja niin sanotusti lainannut häntä seksuaalisessa tarkoituksessa prinssi Andrew'lle ja muille vaikutusvaltaisille miehille.

Kanteen mukaan Epstein, prinssi Andrew ja seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwell pakottivat alaikäisen seksiin prinssi Andrew'n kanssa.

– Pidän prinssi Andrew'ta vastuussa siitä, mitä hän teki minulle. Vaikutusvaltaiset ja rikkaat eivät ole poikkeuksia, kun heidän tulee ottaa vastuu teoistaan, Giuffre sanoi mediatiedotteessaan.

61-vuotias prinssi Andrew on kiistänyt syytteet.

Kuningatar Elisabetin poika

Prinssi Andrew on kuningatar Elisabetin toinen poika. Vuonna 2019 hän luopui kuninkaallisista velvollisuuksista hänen ja Epsteinin ystävyyden takia.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa vuonna 2019, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.

Epsteinin entinen tyttöystävä Maxwell, 58, on epäiltynä Espteiniin liittyvässä rikostutkinnassa. Maxwellin syytteet liittyvät esimerkiksi epäiltyyn alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön.