Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolakonserni Noho Partnersin tappio pieneni rajoitusten lievennyttyä – yhtiö toivoo koronarokotusten mahdollistavan syksyllä paluun tavanomaisempaan elämänmenoon

Ravintolakonserni NoHo Partnersin ahdinko on lieventynyt ravintolarajoitusten kevennyttyä kesällä. Konsernin liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 1,8 miljoonaa euroa tappiollinen, kun se vuotta aiemmin vastaavaan aikaan oli 8,4 miljoonaa euroa miinuksella. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta yli 80 prosenttia 34,5 miljoonaan euroon.

– Se on noin 50 prosenttia pandemiaa edeltäneen vuoden 2019 tasosta, sanoo toimitusjohtaja Aku Vikström tiedotteessa.

Yhtiön mukaan kysyntä elpyi nopeasti ravintolarajoitusten lieventyessä ja liiketoiminnan operatiivinen kassavirta kääntyi positiiviseksi.

– Tiukoista ravintolarajoituksista johtuen huhti–toukokuun liikevaihto jäi alle 16 miljoonaan euroon ja kassavirta 4,5 miljoonaa euroa negatiiviseksi. Henkilökuntamme ja ravintolayksiköidemme iskukykyä kuvaa kuitenkin paremmin kesäkuun lähes 19 miljoonan euron liikevaihto ja 5,2 miljoonan euron positiivinen kassavirta, joka sisälsi Suomen valtion tukea 2,8 miljoonaa euroa, Vikström sanoo.

Kesä–heinäkuun käänteen jälkeen NoHo Partners on Vikströmin mukaan tilanteessa, jossa nettovelka on kääntynyt laskuun. Heinäkuun lopussa nettovelka on alle 160 miljoonaa euroa.

Yhä epävarmuutta

Hyvin sujuneen kesäkauden jälkeen konsernilla on edessään jälleen vaikea aika lisääntyneiden koronatartuntojen ja ravintolarajoitusten vuoksi. Yhtiö kuitenkin odottaa, että syksyllä rokotekattavuus mahdollistaa paluun kohti normaalia.

– Ravintolarajoitusten ja kuluttajaympäristön pysyessä suunnilleen nykyisellä tasolla arvioimme liikevaihtomme ylittävän elo- ja syyskuussa 14 miljoonan euron tason, jolloin liiketoiminnan operatiivinen kassavirta pysyy positiivisena, Vikström kertoo.

Toimintaympäristöön liittyy Vikströmin mukaan kuitenkin edelleen merkittävää epävarmuutta. Pidemmällä tähtäimellä ravintoloiden suurin haaste on löytää osaavaa henkilökuntaa kasvun tarpeisiin.

Yhtiö ei anna tässä vaiheessa vuoden 2021 liikevaihto- ja kannattavuusennustettaan epävarman markkinatilanteen vuoksi.