Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pihlajalinna paransi tuntuvasti kevään tulosta – koronapalveluiden osuus liikevaihdosta viitisen prosenttia

Terveyspalveluja tarjoavan Pihlajalinnan tulos parani selvästi vuoden toisella neljänneksellä. Yhtiön oikaistu liikevoitto huhti-kesäkuussa kohosi 6,5 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 0,6 miljoonaa.

Liikevaihto puolestaan kasvoi neljänneksen 142,5 miljoonaan euroon. Liikevaihdosta koronapalvelujen, kuten testauksen ja rokotusten, osuus oli runsaat viisi prosenttia.

Toimitusjohtaja Joni Aaltosen mukaan keskeisiä kasvun ajureita ovat digitaaliset palvelut, kilpailukykyinen hinnoittelu ja onnistuneet yritysostot.

Aaltonen kertoo tuloskatsauksessa, että runsaat 40 prosenttia Pihlajalinnan kaikista vastaanotoista tapahtui toisen vuosineljänneksen aikana digitaalisesti. Luku ei sisällä kuntaulkoistuksia.

– Odotan, että digitaalisten palveluiden tuleva kehitys parantaa edelleen merkittävästi Pihlajalinnan kilpailukykyä erityisesti valtakunnallisen sote-uudistuksen käynnistyessä, hän toteaa.

Heinäkuussa kerrottiin, että OP-ryhmään kuuluva Pohjola Vakuutus myy sairaalatoimintansa Pihlajalinnalle. Pihlajalinnan mukaan tällä ei ole vaikutusta yhtiön kuluvan vuoden näkymiin.

Pihlajalinna piti muiltakin osin kuluvan vuoden näkymät ennallaan. Yritys odottaa liikevaihdon odotetaan kasvavan selvästi ja oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan selvästi viime vuodesta.