Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkissa lähes 30 ihmistä kuollut äkillisissä tulvissa, Kreikassa maastopalot saatiin hallintaan

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan vieraili perjantaina Pohjois-Turkin tulva-alueella, jossa hän muun muassa johti rukoushetkeä tulvan uhrien muistoksi. Samalla presidentti lupasi valtion antavan taloudellista tukea tulva-alueelle.

– Me teemme valtiona kaiken minkä pystymme, niin pian kuin pystymme, ja nousemme tuhkasta, Erdogan lupasi väkijoukolle Kastamonun kaupungissa.

Perjantaihin mennessä ainakin 31 ihmistä oli kuollut Pohjois-Turkkia koetelleissa äkillisissä tulvissa. Pelastusviranomaisten mukaan veden pinta nousi tulva-alueilla pahimmillaan jopa neljä metriä.

Turkin maa- ja metsätalousministerin Bekir Pakdemirlin mukaan tulva-alueilla on koettu pahimmat tuhot vuosikymmeniin. Maa oli juuri toipumassa vakavista maastopalotuhoista, joissa kuoli kahdeksan ihmistä.

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että ilmastonmuutos aiheuttaa jatkossa enemmän voimakkaampia sääilmiöitä varsinkin Välimeren alueella, josta on tulossa yksi ilmastonmuutoksen suurista riskialueista.

Televisiossa ja sosiaalisessa mediassa on näytetty kuvia tulvaveden hajottamista silloista ja helikoptereista, jotka pelastavat ihmisiä tulvan saartamien talojen katoilta.

Pelastusviranomaiset joutuivat evakuoimaan tulvan tieltä muun muassa 45 potilaan sairaalan Sinopin rannikkokaupungin lähettyvillä.

Sateiden ennustetaan jatkuvan tulva-alueilla vielä loppuviikon ajan.

Kreikassa maastopalot saatu hallintaan

Kreikassa raivonneet maastopalot on saatu hallintaan, kertoivat maan pelastusviranomaiset perjantaina.

Evian saarella ja Peloponnesoksen niemimaalla riehuneet tulipalot ovat aiheuttaneet Kreikassa pahimmat tuhot vuosikymmeniin.

Sade ja säiden viilentyminen ovat auttaneet pelastuslaitoksia sammutustöissä. Sammuttajat eivät kuitenkaan ole poistumassa palopaikoilta, sillä viikonlopuksi on ennustettu kovia tuulia, jotka saattavat sytyttää kyteviä paloja uudestaan liekkiin.

Heinäkuussa alkaneet maastopalot ovat tuhonneet satoja koteja ja useita yrityksiä.