Japania piiskaavat poikkeuksellisen rajut rankkasateet – lähes kahdelle miljoonalle annettu evakuointikehotus

Rankkasateet ovat saaneet Muromi-joen tulvimaan Fukuokan prefektuurissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Japanissa lähes kahdelle miljoonalle ihmiselle on annettu korkeimman tason evakuointikehotus maata piiskaavien poikkeuksellisten voimakkaiden rankkasateiden vuoksi, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Japanin yleisradio NHK .

Japanin ilmatieteen laitos antoi aiemmin korkeimman tason sadevaroituksensa useihin prefektuureihin, mutta varoitustasoa on nyt laskettu. Paikallisia kehotetaan silti olemaan varuillaan tulvien ja maanvyöryjen varalta.

Korkeimman tason evakuointikehotus koskee NHK:n mukaan yhä 1,8 miljoonaa ihmistä muun muassa Hiroshiman, Fukuokan ja Nagasakin prefektuureissa.

Viikonlopun rajuilmat ovat aiheuttaneet tuhoja eri puolilla maata. Perjantaina Nagasakin alueella maanvyöry tuhosi kaksi asuintaloa aiheuttaen naisen kuoleman. Naisen aviomies ja tytär ovat kateissa. Lauantaina Nagasakissa löydettiin myös kahden vanhemman naisen ruumiit tulvineesta ojasta.

Rankkasateet ovat johtaneet useiden jokien tulvimiseen yli äyräidensä. Japanin ilmatieteen laitos on kuvaillut rankkasateita ennen kuulumattoman voimakkaiksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka